kedd, június 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapNASCARKurt Busch lehet a mérce Bubba Wallace esetében

Kurt Busch lehet a mérce Bubba Wallace esetében

- Hirdetés -

Kurt Busch teljesítménye a NASCAR Cup Series 2022-es szezonjának kezdetén kérdéseket vetett fel Bubba Wallace-szal kapcsolatban. De vajon jogosak ezek?

A NASCAR Cup Series 2022-es szezonja is különlegesnek ígérkezett a 23XI Racing versenyzője, Bubba Wallace számára.

- Hirdetés -

Wallace ötödik egész éves szezonját tölti a kupasorozatban, és második szezonját a 23-as rajtszámú 23XI Toyota pilótájaként a Joe Gibbs Racinghez tartozó csapatnál, amelyet tavaly a Joe Gibbs Racing versenyzője, Denny Hamlin és az NBA legenda Michael Jordan alapított.

De amellett, hogy tavaly nem volt csapattársa, 2018 és 2020 között sem volt ez másként, amikor a #43-as Chevyt vezette a Richard Petty Motorsportsnál. A 2022-es éve tehát az első, amelyben csapattárssal versenyez.

- Hirdetés -

Hamlin az első naptól kezdve egyértelműen fejezte ki magát a kérdésben, szeretné, ha a 23XI Racing bővülne, és két autóval rendelkező szervezetté válna. Ezt meg is tudták lépni a második évre, a #45-ös Toyotával bővülve, és a 2004-es bajnokot, Kurt Busch-t igazolták le ennek az autónak a pilótájaként.

Az első csapattárs: Kurt Busch

Wallace-nak pályafutása során először van olyan csapattársa, aki egyenrangú háttérrel  rendelkezik, és ezért közvetlenül összehasonlítható vele. Ez lehetőséget adott neki arra, hogy egyszer s mindenkorra elhallgattassa a kétkedőket egy 33-szoros futamgyőztes és korábbi bajnok ellen, aki sorozatban nyolc egymást követő évben nyert futamot és zsinórban kilencszer vett részt a rájátszásban.

Azonban ez egyben kockázatot is jelentett. Mi van, ha nem tud Busch szintjén teljesíteni? A kritika nagyobb lenne, mint valaha volt Bubbával szemben, aki az elmúlt két évben vitathatatlanul a sportág egyik legismertebb versenyzőjévé vált.

Öt futamot vizsgálva érdekes a kép

Öt verseny ugyan nagyon kis minta, de öt nagyon különböző pályán Busch-nak van a legjobb, szám szerint 9,6-os átlaghelyezése.

Kurt Busch az ötödik helyen áll a ponttáblázaton, mint a legjobb Toyotás, még a Joe Gibbs Racing versenyzőit is megelőzi. Mindössze egyetlen 13. helynél rosszabb helyezése van, és három top 10-et hozott a szezonban. Ez pont annyi, mint amennyi Wallace-nak volt az egész első évében a 23XI Racinggel.

Bubba Wallace
Fotó: Chris Graythen/Getty Images

Eközben Wallace jelenleg a 18., a rájátszásból kiszorulva, mindösszesen egy 13. helynél jobb eredménnyel. A 16,2-es átlaga a 13. az összes pilóta között, és a negyedik a hat Toyota-pilótát nézve.

Bubba Wallace a győzelemre hajt

Amíg Kurt Busch sorozatosan remek eredményeket ér el, addig Wallace a futamgyőzelemre játszik. Több kört is vezetett csapattársánál és Atlantában az utolsó kört még a második helyen kezdte meg. Végül egy baleset miatt csak a 13. lett, de nem véletlenül emlegetik a superspeedway pályák favoritjai között, hiszen a Daytona 500-on is a második helyen ért célba Austin Cindric mögött, mindössze 0,036 mp hátrányban. A Talladega Superspeedwayen tett két legutóbbi látogatása során két szakaszgyőzelmet és pályafutása első futamgyőzelmét is megszerezte.

Amíg nem diadalmaskodik egy futamon úgy, hogy meglátja a kockás zászlót, ahelyett, hogy néhány perccel egy eső miatti piros zászló után közlik vele, hogy ő a győztes, addig lesznek olyan kritikák, amelyek azt hangoztatják, hogy “nem is nyert igazi versenyt“.

Azon felül ameddig a superspeedwayektől eltérő pályákon nem tud továbbra sem következetesen jó eredményeket elérni, hiszen 2020 augusztusa óta mindösszesen egyszer végzett a legjobb 10-ben ilyen futamokon, addig a Buschhoz való hasonlítgatás csak még jobban felerősíti a kritikákat a #23-as Toyota pilótájával szemben.

- Advertisement -

Friss