back to top
csütörtök, június 20, 2024

Kurt Busch idén már nem indul NASCAR alapszakasz versenyen

Dátum:

Megosztás:

Kurt Busch bejelentette, hogy agyrázkódás-szerű tünetei miatt ki kell hagynia a Watkins Gleni, és a Daytonai versenyt is.

- Reklám -

Busch magyar idő szerint csütörtök késő este jelentette be, hogy nem fog versenyezni sem ezen a hétvégén Watkins Glenben, sem a jövő hétvégén Daytonában. Így összesen 6 futamot hagy már ki biztosan a szezoznban.

- Reklám -

Bármennyire is szeretnék visszatérni az autóba, ennek még mindig nem jött el az ideje” – mondta Busch.

„Az elmúlt hetekben minden erőmet arra összpontosítottam, hogy jobban legyek. És annak érdekében, hogy teljes mértékben felépüljek a rájátszásra, a következő két versenyen, Watkins Glenben és Daytonában nem indulok.”

Ez a döntés nem volt könnyű, de azt gondolom, ez a helyes lépés” – jelentette ki Kurt Busch. „Száz százalékos állapotban kell versenyeznem. Ezzel tartozom mindenkinek a 23XI-nél, az összes partnerünknek, a versenyzőtársaimnak és a szurkolóknak.

- Reklám -

Az a célom, hogy a rájátszás kezdetén újra a 45-ös rajtszámú Toyota Camry TRD-ben ülhessek. Tudom, hogy Ty továbbra is nagyszerű munkát végez majd a távollétemben, és nagyra értékelem azt a versenyképességet, amit eddig mutatott. Továbbra is hihetetlenül hálás vagyok a jókívánságokért és a támogatásért. Ez igazán sokat jelent.”

A veterán versenyző távollétében továbbra is Ty Gibbs marad a 23XI Racing helyettesítő versenyzője.

Busch a Pocono Raceway óta nem tudott rajthoz állni, amikor a kvalifikációs körén a 3-as kanyarban balesetet szenvedett.

Két hét múlva Daytonában zárul a NASCAR Cup Series alapszakasza. Busch májusban a Kansas Speedwayen aratott győzelmével rájátszást (hacsak nem lesz 16-nál több győztes – a szerk.) érő helyet szerzett, és a NASCAR illetékesei megadták neki azt a mentességet, hogy nem kell minden versenyen elindulnia ahhoz, hogy a rájátszásban indulhasson.

Kurt Busch rájátszásbeli státuszát Daytona után jelentik be.