kedd, április 16, 2024

Végre leleplezték az Acura LMDh autóját is, az ARX-06-ot

Dátum:

Megosztás:

Szerdán nyilvánosan is bemutatkozott az Acura új LMDh autója, az ARX-06, amely a 2023-as IMSA szezon GTP kategóriájában fog indulni.

- Reklám -

Az Acura bemutatta az autót, amelyet a jelenlegi Acura-csapatok, a Wayne Taylor Racing és a Meyer Shank Racing Curb Agajaniannal versenyeztetnek majd, amely jelenleg egy általános fényezést kapott, de ez már sokkal többet elárul az autó formájáról és formatervéről.

- Reklám -

Az Acura ORECA-val közösen épített ARX-06 alváza egy teljesen új, 2,4 literes, 90 fokos V6-os motorral és dupla turbófeltöltővel rendelkezik, amelyet a Honda Performance Development fejlesztett ki és gyártott, és AR24e néven fut.

A márka szerint ez a legkisebb lökettérfogatú belsőégésű motor, amelyet a HPD versenyzésre fejlesztett, de könnyedén teljesíti az új formula 500 kW (670 LE) teljesítménycélját.

- Reklám -

A motorhoz egy IMSA/ACO által specifikált Bosch motorgenerátor egység (MGU), Williams Advanced Engineering akkumulátorok és Xtrac sebességváltó társul.

Megragadtuk az IMSA és az ACO új szabálycsomagja által jelentett kihívást, és kifejlesztettük azt a megoldást, amelyről úgy gondoljuk, hogy a legversenyképesebb lesz” – mondta Pierre Descamps, aki a HPD hajtáslánc-tervezési csapatát vezette az ARX-06 esetében

Az új motorunk a szabályok által meghatározott maximális 10 000-es fordulatszámig pörög, így csodálatos hangja is van!

Az IMSA és az FIA World Endurance Championship szabályai szerint a gyártóknak a négy jóváhagyott prototípus alváz egyikét kell használniuk, IMSA és ACO-homologizált, a gyártó által tervezett és márkázott karosszériával és motorokkal felszerelve.

Az Acura DPi alvázait is az ORECA építtette, és ez az LMDh projektnél sem lesz másképp.

A márka idén dominálja ezt az osztályt, hiszen egy versennyel a szezon vége előtt a Wayne Taylor Racing vezet szorosan mögöttük pedig a Meyer Shank Acurája következik.

Az Acura a csapatokkal közösen már megkezdte az ARX-06 tesztelési programját, amely néhány hete Franciaországban kezdődött a shakedownnal, mielőtt az autót az Egyesült Államokba szállították volna.