hétfő, augusztus 15, 2022
INDY - 🇨🇦 Toronto
INDY - 🇺🇸 Iowa 1
INDY - 🇺🇸 Iowa 2
INDY - 🇺🇸 Indy Road Course
INDY - 🇺🇸 Nashville
INDY - 🇺🇸 Gateway
NASCAR – 🇺🇸 New Hampshire
NASCAR - 🇺🇸 Pocono
NASCAR - 🇺🇸 Indianapolis
NASCAR - 🇺🇸 Michigan
NASCAR - 🇺🇸 Richmond
NASCAR - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇺🇸 Virginia Intl. Raceway
KezdőlapNASCARKomoly változtatásokat fontolgat a NASCAR az All-Star versenye kapcsán

Komoly változtatásokat fontolgat a NASCAR az All-Star versenye kapcsán

- Hirdetés -

Chase Elliott és Bubba Wallace kritikája is közrejátszhat abban, hogy a liga új helyszínt, vagy helyszíneket kereshet a versenyének.

A Texas Motor Speedway lett a NASCAR All-Star verseny új otthona. Tavaly és idén is a 1,5 mérföld hosszú texasi pályán köröztek a versenyzők az egymillió dolláros díjért.

- Hirdetés -

Az idei futam után, melyet a Team Penske pilótája Ryan Blaney nyert meg, sokan kritizálták a versenynek otthon adó pályát és szerették volna, ha a jövőben máshol rendeznék a futamot. Lehetséges, hogy a kritikus hangok változást idéznek elő, ugyanis azóta a FOX Sports is örülne, ha az All-Star futamot áthelyeznék.

Mit mondott Chase Elliott és Bubba Wallace?

A The Athletic megkérdezte a NASCAR versenyzőit, hogy mit tehetne a sportág az All-Star futam javításáért. Az egyik interjúvolt versenyző Bubba Wallace volt, aki nyíltan beszélt arról, hogy elégedetlen azzal, hogy a futamot Texasban rendezték meg.

- Hirdetés -

Az All-Star futamnak kiemelkedőnek kellene lennie, olyannak, mint a többi nagy ligának, amelyek szintén kiemelten kezelik az All-Star meccseiket. Válasszuk ki a legjobb lehetőségeket, és építsünk rájuk. Ha (egy pálya) alkalmas számunkra, akkor szerintem más utakat kellene keresnünk. Úgy értem, ez egy All-Star verseny, nem kellene minden évben ugyanazon a helyen lennie.” – mondta Bubba Wallace.

Nem csak Wallace volt elégedetlen a versennyel. A 2020-as NASCAR Cup Series bajnoka, Chase Elliott is szeretné ha változtatnának. Két okot emelt ki, amiért az All-Star verseny Texas helyett máshol jobb lenne. Az észrevételeit a Fox Sportsnak adott interjújában mondta el.

“Azt hiszem, eredetileg arre volt tervezve az a verseny, hogy folyamatosan költözzön, és mindig egy másik régióban nyújtson különleges élményt rajongóknak.” – mondta Chase Elliott, akinek a jelenlegi helyszín nem tartozik épp a kedvencei közé.

Texasból elszabadulni nagy győzelem lenne számomra, minél kevesebbszer látogatunk el Texasba, annál jobb. Nagyon örülnék neki, nagyszerű lenne.

- Advertisement -

Friss