back to top
péntek, június 21, 2024

Kimi Räikkönen Amerikában tér vissza a versenyzéshez!

Dátum:

Megosztás:

Kimi Räikkönen számára a NASCAR Cup Series Watkins Glen-i futamán biztosít egy harmadik autót a Trackhouse Racing.

- Reklám -

Kimi Räikkönen még tavaly, Abu Dhabiban fejezte be Forma-1-es karrierjét. Akkor mindenki azt találgatta, hogy vajon a Jégember ezzel teljesen felhagy-e az autóversenyzéssel, vagy egy-egy futam erejéig esetleg megméreti magát valahol. Erre a mai napon kaptuk meg a választ.

- Reklám -

A 2022-es NASCAR Cup Series talán legnagyobb meglepetéscsapata, a Trackhouse Racing ugyanis egy harmadik autót indít majd Watkins Glenben, amelybe a finn ülhet bele majd augusztus 21-én. Räikkönen annak idején, még 2011-ben indult már NASCAR-futamokon. Akkor a Kyle Busch Motorsports színeiben egy Nationwide- (ma Xfinity) és egy Truck Series-futamot teljesített. Előbbiben 27., utóbbiban 15 lett. A szervezet piramisának csúcsán tehát most ejtheti meg bemutatkozását.

Beszéltünk erről (a Trackhouse Racinggel), hogy versenyeznék-e, hol lenne ez a verseny, ilyesmi dolgok” – kezd bele az egyezkedés felidézésébe Räikkönen a Motorsport.com kérdésére. „Rengeteg dolog bejátszott a döntésbe, de végülis logikus az egész. Egyetlen verseny, szóval mindenkinek jó ez, nekem és a családomnak is. Egyébként is, annak idején nagyon élveztem, amikor Amerikában versenyeztem.

- Reklám -

Räikkönen elvárások nélkül vág neki az újabb amerikai kalandnak. „Remélhetőleg összejön egy jó verseny. Persze ez egy új autó, és a pályán sem jártam soha.

A Trackhouse Racing nem titkolt célja az, hogy a #91-es rajtszámú autóba az autóversenyzés nemzetközi sztárjait ültesse be bizonyos futamokon. Így került a képbe Räikkönen is.

Nagy rajongója voltam mindig Kiminek” – mondja a társtulajdonos Justin Marks. „Annak idején, 2011-ben ráadásul láthattam is őt versenyezni Charlotte-ban. Ez egy nagy pillanat volt nekem, Räikkönen-rajongónak. Tudtam, hogy érdekli őt a NASCAR, tudtam, hogy csinálta is korábban. Bíztam abban is, hogy ha elmagyarázom neki, miről szól ez az egész, érdekelni fogja a lehetőség.

A Trackhouse versenyzője, Ross Chastain idén már három futamot is meg tudott nyerni a Cup-szezonban.