csütörtök, június 1, 2023

Justin Marks elárulta, mivel győzte meg Kimi Räikkönent

Date:

Share:

Kimi Räikkönen 10 évvel ezelőtt rossz szájízzel távozott a NASCAR-ból. De vajon, hogy sikerült őt meggyőzni, hogy visszatérjen?

- Advertisement -

Kimi Räikkönen neve ismerősen cseng a Forma-1 világában. Korábbi Forma-1-es világbajnok, és hosszú ideig az egyik legikonikusabb csapat, a Ferrari pilótája volt.

- Advertisement -

Ráadásul sajátosan menő, és nyugodt hozzáállása miatt a „Jégember” név szinonimájává vált.

Nos, a „Jégember” nemrég vonult vissza a sportágtól, hogy több időt töltsön a családjával. A Trackhouse Racing izgalmas 91-es projektje visszahúzta őt a versenypályákra.

Justin Marks, a Trackhouse Racing tulajdonosa Dale Earnhardt Jr. podcastjében, a Dale Jr. Downloadban vendégeskedett, ahol többek között erről is beszélt.

Marks először azzal kezdte, hogy felhívta a barátját, aki 2011-ben elintézte Kiminek a KBM-nél való indulás lehetőségét.

Van egy barátom, PJ Rashidi… Ő segített összehozni Kimi (Räikkönen) 2011-es NASCAR indulását. Felhívtam és megkérdeztem tőle, hogy mi lenne a véleménye arról, ha megpróbálnánk Kimit visszacsábítani a NASCAR-ba”mondta Marks.

Ez arra késztette a Trackhouse Racing társtulajdonosát, hogy Svájcba repüljön, és megegyezzen a finn versenyzővel!

Érdeklődött a dolog iránt, ezért elrepültem Zürichbe, Svájcba, hogy találkozzam vele.

Nagyon izgatott volt, mert tudta, hogy részese lehet egy győztes alakulatnak, ahol lesz esélye még a győzelemre is. Szóval ez elég gyorsan meggyőzte őt. És most itt vagyunk, hogy közel 1 hónap múlva a mi autónkat fogja vezetni.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.