csütörtök, június 8, 2023

Jesse Iwuji nyilvánosan bocsánatot kért Ty Gibbstől

Dátum:

Megosztás:

Jesse Iwuji érthetetlen módon a sárga zászlós periódus alatt lökte ki az előtte álló Ty Gibbset, aztán persze nyilvánosan is elnézést kért.

- Advertisement -

A 34-es autó sofőrje egyenesen belerohant a Joe Gibbs Racing versenyzőjébe, miközben az 54-es gép a biztonsági autót követte.

- Advertisement -

A futam után azonban Iwuji azonnal nyilvánosan bocsánatot kért a Twitteren.

A mai pályán történt incidenssel kapcsolatban teljes felelősséget vállalok a félreértésért, ami a Ty Gibbsel való ütközésemhez vezetett. Bocsánatot kérek” – írta Iwuji.

Iwuji egy megjegyzést is mellékelt, amelyben elmagyarázta a körülményeket, amelyek miatt összetörte a 19 éves riválisát

Szeretnék őszintén bocsánatot kérni az 54-es csapattól a portlandi sárga zászló alatt történt incidensért. Egyáltalán nem volt szándékos” – írta.

Elmondta, hogy egy félreértés miatt a csapata és a versenyirányítás között, az 1-es kanyar közelében nem értette, hogy Gibbs miért húzódott a külső falhoz.

Azt feltételezte, hogy a JGR pilótája ezt azért tette, hogy helyet adjon neki az előzéshez, miközben a valóságban csak „nagy ívben akart kanyarodni”.

2 körös büntetést kaptam, és a verseny után a sorozatigazgatóhoz is el kellett mennem. Még egyszer elnézést kérek az incidensért és az emiatt okozott problémákért” – tette hozzá Iwuji.

Jesse Iwuji szezonja nem alakul eléggé rózsásan, hiszen az NFL legenda, Emitt Smith által tulajdonolt csapatban a legjobb idei eredménye még így is ez a 26. hely volt Portlandben.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.