back to top
kedd, július 23, 2024

Jelentős road pályás szabályváltozást eszközölt a NASCAR

Dátum:

Megosztás:

Fontos szabályváltozásra derült fény a NASCAR idei road versenyeivel kapcsolatban. A szervezet ugyanis a 2022-es szezonban lehetővé teszi a száraz pályás gumik használatát enyén esős körülmények közt.

- Reklám -

A 2021-es évben minden eddiginél több road pályás versenyt rendeztek a NASCAR Kupa sorozatban, ez a tendencia pedig 2022-ben is folytatódik. Az idei évben ugyanis 6 alkalommal léphetnek pályára európai stílusú pályákon a legjobb szériaautósok, ráadásul a új, hetedik generációs autó is sokkal „road-barátabb” módon lett megépítve, mint elődje.

- Reklám -

A versenyzés izgalmait, valamint a taktikai sokszínűséget javítva a NASCAR úgy döntött, eltörli a gumik használatára vonatkozó szabályt. Ahogy azt többek közt az elmúlt évi austini versenyen is láttuk, eső esetén azonnal belengették a sárga zászlót, és kötelezték a versenyzőket a slick abroncsok lecserélésére. Az idei évben azonban gyenge eső esetén dönthetnek úgy a versenyzők, hogy vállalva a kockázatot, nem jönnek ki a pitbe.

Ennek egy esetleges verseny végi, gyengébb esőnél lehet jelentősége, ahol bátorsági szinttől függően jelentős kavarodásokat okozhat egy ilyen jellegű kockázatvállalás.

- Reklám -

Az idei szezon első road versenyét jövő héten, Austinban rendezik.