kedd, február 20, 2024

Jeff Gordon 2007-es festésével indul Byron Darlingtonban

Dátum:

Megosztás:

William Byron autója Jeff Gordon 2007-es szezonja előtt tiszteleg majd, a május 8-án megrendezésre kerülő darlingtoni fordulóban.

- Reklám -

A négyszeres bajnok és NASCAR Hall of Famer Jeff Gordon, karrierje során a NASCAR Cup Seriesben teljesített 805 futam közül 797 alkalommal a 24-es rajtszámú autót vezette.

- Reklám -

Az első néhány emlékem, amikor Jeff Gordont versenyezni láttam, a 2007-es szezonjából származik” – mondja Byron. „Bár sokan emlékeznek arra, hogy Jeff Gordon a szivárványos színösszeállításban vezetett, az én legkorábbi emlékeim, amikor szurkoltam neki, az ikonikus kék-piros lángokból álló autóval voltak.

A 2007-es nagy szezon volt Gordon számára, aki egész évben csapattársa, Jimmie Johnson ellen küzdött a bajnoki címért. Összesen hatszor nyert, 21 alkalommal végzett a legjobb ötben, és 30 top 10-es helyezést ért el, ami rekord a karrierjében. A NASCAR Hall of Famer több fontos pillanatot is átélt a számára „különleges évnek” nevezett szezonban.

- Reklám -

Ez az év sok mérföldkőnek számító győzelmet hozott” – mondta Gordon. „Phoenixben megdöntöttem Dale Earnhardt győzelmi rekordját. A 3-as öröksége olyan pillanat volt, amit soha nem fogok elfelejteni. Egy futammal később Talladegában megszereztem a 77. győzelmemet, és nem felejthetem el Darlingtont sem. Nem is tudom, hogyan jutottunk át a célvonalon.

Gordon tavaszi, darlingtoni diadala egy négy versenyből három győzelmet hozó sorozatot zárt le, és ebben a szezonban zsinórban hetedszer végzett az első négyben.

Ezek a versenyek és ez a festés egy fontos fejezetet jelentenek a 24-es történetében” – mondta Byron. „Alig várom, hogy tisztelegjek Jeff előtt és elhozzam ezt a festést a throwback hétvégére.

A 24 éves pilóta az 1,366 mérföldes pályán az utolsó három indulásából kétszer végzett a legjobb 5 között. A legutóbbi tavaszi versenyen személyes legjobbjával a negyedik helyen futott be a dél-karolinai helyszínen. Az idei szezonban eddig William Byron az egyetlen pilóta, aki több győzelmet is szerzett, mivel az Atlanta Motor Speedwayen és a Martinsville Speedwayen is nyerni tudott.

Byron martinsville-i győzelmét követően Gordon úgy érezte, hogy a legjobb még hátravan.

Nagyon izgatott vagyok, hogy William már ebben a szezonban ilyen gyorsan fejlődik, de az elmúlt néhány évben láthattad, ahogyan építkezik” – zárta gondolatait Gordon.