back to top
vasárnap, május 26, 2024

VIDEÓ: Herta ideges, Castroneves csúnyán összetörte Indianapolisban

Dátum:

Megosztás:

Sokáig csendben teszteltek a csapatok Indianapolisban, az utolsó két órában azonban két nagyobb incidens is történt.

- Reklám -

A magyar rajongók 5 órától tudták követni az eseményeket az IndyCar LIVE! segítségével. Ahogy szerdán, úgy csütörtökön is látható lesz majd a hivatalos edzés, méghozzá 16:00-tól.

- Reklám -

Alexander Rossi kezdte a kicsúszások sorát az Indy 500 idei első hivatalos tesztjén, aki a pit kijáraton megcsúszott, azonban egy 360 fokos pörgés után irányba tudta állítani az autóját, és végül tovább tudott hajtani.

Hélio Castroneves balesete már nagyobbat szólt, amikoszintén a boxkijáraton elvesztette autója felett az irányítást, és a falba csapódott.

- Reklám -

A címvédő óriásit csattant, de szerencsére épségben szállt ki az autójából, és az utólagos felvételeken pedig az látszott, hogy talán nem sérült meg annyira a 06-os gép.

Nem tudom, hogy mi történt. Semmit nem éreztem, ami fura lett volna, és semmit nem csináltam másképp. Nem is nyomtam neki. Szimplán kipördült az autó. Nagyon fura az egész” – mondta Castroneves.

Bajok az Indianapolisi pit roadon

A következő baleset Indanapolisban néhány perccel az újraindítás után történt, és elég bizarr események sorozata vezetett oda, hogy Colton Herta a füvön kössön ki.

Történt ugyanis, hogy Will Power szép lassú tempóban próbált kimászni a pit road-ról, amikor az ő autója is keresztbe állt. Az ausztrál versenyző kormányzott jobbra, pörgött balra, és végül háttal visszacsúszott a pályára, az érkező mezőny elé.

Ezt a sort Colton Herta vezette, aki későn vette észre az ívre visszacsúszó autót, fantasztikus reakcióval kikerülte, azonban emiatt megcsúszott és a falhoz ért, végül pedig a belső füvön ért véget autójának pályafutása.

Nem tudtam, hogy mi történt, csak annyit láttam, hogy csúszik felfele Will, és tudtam, hogy szélesebben kell mennem. Sokkal rosszabb is lehetett volna, ha nem sikerül kikerülnöm” – nyilatkozta Colton Herta.

Elég mérges voltam, amikor kiszálltam az autóból, mert azt hittem nagyon összetört az autóm, ráadásul valaki másnak a hibájából. Szerencsére úgy tűnik nincs akkora baja az autónak.

Power hasonlóan nyilatkozott, mint korábban Castroneves.

Nagyon megijedtem. Ez az utolsó dolog, amit akarsz, hogy visszacsússz a mezőny elé. Előtte már mentem egy kört, melegek voltak a gumijaim, nem nyomtam neki, mégis megpördültem” – magyarázta Power.

Nagyon sajnálom, hogy Colton (Herta) belekeveredett az én kipördülésembe. Egyszerűen semmilyen jele nem volt, hogy ez fog történni. Úgy éreztem, mintha vizes lett volna az ív, de ezt nem tudom biztosra mondani.

A nap folyamán egyébként erősnek tűntek a Ganassi autói, Scott Dixon meg is nyerte az edzésnapot. Természetesen ezekből a tempókból – lévén ez volt az első tesztnap Indianapolisban – messzemenő következtetéseket nem lehet levonni.

Veteránok edzéseÚjoncok, és visszatérő versenyzők edzéseDélutáni edzés