back to top
péntek, június 21, 2024

Teljes lehet a mezőny az idei Indy 500-on

Dátum:

Megosztás:

A jelenlegi nevezési lista 32 autóból áll, a május 29-én megrendezésre kerülő 106. Indianapolis 500-as versenyre.

- Reklám -

Mark Miles, az IndyCar vezérigazgatója az Autoweek-nek elmondta, hogy a május 29-i Memorial Day hétvégén megrendezésre kerülő klasszikus versenyen 33 autó fog rajthoz állni.

- Reklám -

Hadd mondjam el, hogy sokat írtak arról, hogy 32 autót biztosítottak” – mondta Miles. „Azt hiszem, nagyjából garantálhatjuk, hogy 33 autó lesz a mezőnyben.

Nem zárnám ki, hogy talán még egy nevezővel több is lesz ezen kívül. Szerintem teljes lesz a mezőny, és egy rendkívül izgalmas versenyre számítok.

- Reklám -

Az 500-as verseny hivatalos nevezési határideje múlt hétfőn, azaz április 11-én lejárt. Az elmúlt években a szervezők engedékenyek voltak ezzel kapcsolatban, néha egészen a kéthetes edzés és kvalifikáció kezdetéig felvették az autókat és a versenyzőket a nevezettek közé.

Az egyik csapat, amely az előzetes várakozások ellenére mégsem vesz részt az idei Indy 500-on, a Paretta Autosport lesz, amely bejelentette, hogy az idei szezonban három épített pályás futamon indul, de az 500-on nem.

A Paretta-csapat tavaly májusban hívta fel magára a figyelmet, mivel egy olyan csapatról van szó, amely elsősorban nőkből áll, beleértve Beth Paretta csapattulajdonost, a pitcsapatot és számos más kulcspozíciót. A Paretta a versenyzők tekintetében is hölgyeket preferál, az említett futamokon is Simona de Silvestro ül majd a volán mögé.

Egy másik figyelemre méltó csapat és versenyző, akit a médiabeszámolókban megemlítettek, hogy esetleg ismét indulhat egy autóval az 500-as versenyen, a Cusick Motorsports és Stefan Wilson.

A 33 autóból álló mezőny az Indy 500 hagyománya, amely egészen 1934-ig nyúlik vissza. Az 1979-es és 1997-es 500-as versenyen azonban 35 autó indult.