szombat, április 20, 2024

Japán pilótákat csábítana a NASCAR-ba a Toyota csapatfőnöke

Dátum:

Megosztás:

Miután Kamui Kobayashi beteljesítette gyerekkori álmát azzal, hogy életében először NASCAR-versenyen indult, szeretné, ha több honfitársa követné a példáját.

- Reklám -

Eddig két japán versenyző szerepelt a NASCAR Cup Series mezőnyében, Hideo Fukuyama 2003-as próbálkozása után idén a korábbi F1-es versenyző, Kamui Kobayashi vett részt egy versenyen. A száguldó cirkuszban a Toyotánál, a Saubernél és a Caterhamnél is megforduló pilóta ugyan csak a 33. helyen ért célba, reméli, hogy hosszabb távú hatása is lesz a részvételének, ugyanis magával vitt két, Super Formulában versenyző pilótát. Toshiki Oyu és Kazuto Kotaka így a helyszínen, Indianapolisban tapasztalhatták meg egy NASCAR-verseny hangulatát.

- Reklám -

„Szerintem így meg tudtam mutatni a japán versenyzőknek, hogy nem lehetetlen a NASCAR-ba eljutni. Remélem tudják, ha felkészülnek és tapasztalatot gyűjtenek, akkor ők is képesek lehetnek erre. Ugyan ez még csak álom, de ha egy japán versenyző nyerne, az nagyszerű lenne” fejezte ki lelkesedését Kobayashi, aki a versenyzés mellett csapatfőnökként is tevékenykedik a Toyota kötelékében.

„Azt szeretném, ha az emberek megtudnák Japánban, milyen csodálatos a NASCAR világa. A V8-as motorok hangja elképesztő, szeretném, ha az emberek azt gondolnák, hogy ilyennek kéne lennie a motorsportnak. Egyesek azt gondolhatják, hogy nem fair, mert az ütközésekért nem jár büntetés, de aki gyors tud lenni, az így is nyer” – ecsetelte a 2012-es Japán Nagydíj dobogósa.

- Reklám -

Kobayashi elárulta, azon dolgozik, hogy jövőre több futamon is részt vehessen és kiemelte, oválokon egyelőre legfeljebb alsóbb kategóriákban indulna, mert szeretne jobban felkészülni.

Hasonló már megtörtént a Ausztrália és Új-Zéland esetében, ugyanis Shane van Gisbergen győzelme után egyre többen kezdtek el érdeklődni a NASCAR iránt a Supercars pilótái. Indianapolisban például már indul Brodie Kostecki is, de nem kizárt, hogy további versenyzők érkeznek majd a mezőnybe a déli kontinensről.

Nemcsak Európánál, hanem egy másik kontinensnél is izgalmasabb a NASCAR világa?