back to top
csütörtök, július 25, 2024

Indy 500 és az Xfinity Series alkotják Sage Karam idei naptárát

Dátum:

Megosztás:

Sage Karam elfoglaltságaiban 2021-ben még új volt az IndyCar mellett a NASCAR Xfinity Series. A 2022-es szezonban újabb versenyeken indulhat.

- Reklám -

Tavaly összesen öt NASCAR-futamon vett részt Sage Karam, ebből négyet az Xfinityben, egyet pedig a Truck Seriesben teljesített a Jordan Anderson Racing színeiben. Legjobb eredménye ezeken a bristoli 16. hely volt. Az eredetileg IndyCar-versenyző Karam ezzel még tovább bővítette személyes portfólióját, miután indult már többek között a Nitro Rallycrossban is. Új csapata a 2022-es Xfinity Series-szezonban az Alpha Prime Racing lesz.

- Reklám -

Nagyon hálás vagyok a 2021-ben kapott lehetőségeimért, és ugyanennyire izgatott 2022-t és az Alpha Prime Racinghez való csatlakozást illetően” – fogalmazott Karam. „Nem lehetek elég hálás Tommy Joe Martinsnak a belém vetett bizalmáért. Nagyon várom már, hogy tanulhassak tőle és a csapatától, valamint hogy az egyik legkeményebb sorozatban versenyezhessek.

Karam a tervek szerint Atlantában debütálhat új csapata színeiben március 19-én. „Tudván, milyen kemény kis bajnokság lesz az Xfinity Series, még fontosabbnak éreztük, hogy olyan tehetségeket hozzunk a csapathoz, mint Sage” – dicsérte újdonsült versenyzőjét Martins. „Sage egy toppilóta, aki mindenhol sikeres volt, amibe csak beleült. Alig várjuk már a munkát vele.

- Reklám -

Karam csapattársa Ryan Ellis lesz, az majd később dől el, hogy konkrétan milyen leosztásban. A szezon egyébként a nagyokhoz, vagyis a Cup mezőnyéhez hasonlóan Daytonában kezdődik február 19-én.