back to top
vasárnap, június 23, 2024

Erre még Danica Patrick sem volt képes: Hailie Deegan rekordot döntött

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR Camping World Truck Series szombati, Mid-Ohio-i versenyén Hailie Deegan a 10. helyen ért célba, amivel rekordot döntött.

- Reklám -

A 20 éves kaliforniai születésű versenyző a 28. rajtpozíciójából indult, és módszeresen dolgozta fel magát a futam alatt.

- Reklám -

Deegan az első 17 kör alatt 10 pozíciót javított, és a 18. helyre lépett előre. Az 1. szakasz végére további három helyet javítva a 15. helyen állt.

Mid-Ohio előtt nehéz éve volt a fiatal hölgyversenyzőnek, aki a második teljes munkaidős NASCAR Truck Series szezonját futja. A hétvégét megelőzően nem volt a 15. helynél jobb eredménye.

- Reklám -

Most azonban megtört a szezon átka, és Hailie Deegan lett az első női versenyző, aki a NASCAR Camping World Truck Series 27 éves történetében másodszor is top 10-es helyezést tudott elérni.

Deegan történelmi számokkal bővíti az önéletrajzát, de az elismerések ezzel még nem értek véget számára.

A Mid-Ohio-ban elért 10. helye az első alkalom, hogy egy női versenyző egy NASCAR nemzeti szériában (Cup, Xfinity, Truck) top 10-ben végzett egy épített pályán Shawna Robinson 1994-ben – 28 évvel ezelőtt – a NASCAR Xfinity Series-ben elérte bravúrja óta.

Bár Deegan reméli, hogy ezt a lendületet át tudja vinni a jövő heti versenyre, a 17-es rajtszámú DGR Ford F-150-es csapat nincs olyan helyzetben, hogy a rájátszáson gondolkozhasson.

A Ford felfedezettje jelenleg a 22. helyen áll a pontversenyben, és 183 ponttal van lemaradva a 10. helytől – a rájátszást jelentő határvonaltól.

Deegannak győznie kell a Pocono Racewayen, a 2022-es versenynaptár következő futamán, amely egyben a Truck Series alapszakasz fináléjának helyszíne is lesz.