szombat, április 20, 2024

Marilyn Monroe csábító autói: Ezeket vezette a néhai szexbomba

Dátum:

Megosztás:

Marilyn Monroe az 1950-es és 1960-as években a világ egyik leghíresebb színésznője volt, de valójában „szexbombaként”, férfiak vágyálmaként szokás emlegetni. A valójában a Norma Jeane Mortenson nevet viselő tragikus sorsú nő életéről épp fut egy film a Netflixen, mely a Szöszi címet viseli, és meglehetősen megosztja a közönséget.

- Reklám -

Abban viszont mind megegyezhetünk, hogy Monroe olyan autókat vezethetett, melyek után legalább annyira csorgathatjuk a nyálunkat, mint anno a férfiak modell/színészbő után.

- Reklám -

Nézzük, milyen autókat vezetett a filmvászon Marilyn Monroe.

1956-os Ford Thunderbird

Ahogy Marilyn Monroe színészi karrierje kezdett beindulni, vett magának valamit, amivel ünnepelhetett. Ez az ajándék magának, egy kék, 1956-os Ford Thunderbird volt (a fenti videóban szerepel), amelyet nem sokkal a „Hétévi vágyakozás” című filmben való szereplése után vett birtokba.

- Reklám -

Az első generációs T-Bird roadster az egyik legszebb autó volt az utakon. A Thunderbird azonban nem csak jól néz ki, hanem elég gyors is volt, különösen egy ’50-es évekbeli utcai autóhoz képest. Az 5,1 literes motorral a T-Bird 10,2 másodperc alatt gyorsult 0-100 km/órára.

Miután Monroe majdnem egy évtizedig birtokolta az autót, 1962-ben színésztanárának, Jason Strasbergnek ajándékozta. Ez az autó 2018-ban került árverésre, és 490 000 dollárért kelt el.

M1954 Cadillac Series 62

A hírességek elég szerencsések ahhoz, hogy a cégek állandóan ajándékba adnak nekik ezt-azt. Azért is elképesztő pénzösszegeket kapnak, hogy a legnagyobb márkák reklámkampányának arcaként szerepeljenek.

Marilyn Monroe trendteremtő volt ebben a tekintetben: ő volt az első híresség, aki egy parfümöt, a Chanel No.5-öt népszerűsítette még az 1950-es években. A mai sztárokkal ellentétben Monroe állítólag ezt ingyen tette. Úgy tudni azonban, hogy a Jack Benny műsorban való szerepléséért viszont egy 1954-es, zöld Cadillac Series 62 Convertible-t kapott ajándékba. Az ajándék autó, 230 lóerős volt, 5,4 literes V8-as motorral bírt.

1953-as Series 62 Eldorado Cabrio

A showbusiness két legnagyobb ereje ütközött össze, amikor Marilyn Monroe találkozott az ikonikus baseballsztárral, Joe Dimaggióval. A pár 1954-ben össze házasodott. Az udvarlás idején DiMaggio állítólag egy piros, 1953-as Cadillac Series 62 Eldorado kabrióval ajándékozta meg Monroe-t.