csütörtök, június 1, 2023

Hatalmas hátrányból kezdi meg a 12-es kört Ryan Blaney

Date:

Share:

Ryan Blaney a NASCAR Cup Series rájátszásának 2. fordulóját és a 3. forduló rajtját a csapatfőnöke nélkül vívja meg.

- Advertisement -

A NASCAR kedden négy futamra felfüggesztette Jonathan Hasslert, amiért a Bristol Motor Speedwayen Blaney Ford Mustangjának bal hátsó kereke leesett – írja a Racer.com.

- Advertisement -

A kerék azután vált le, hogy Blaney a 92. körben a sárga zászló alatt kiállt a boxba egy defektes jobb első kerék miatt.

Blaney már elhagyta a boxhelyét, amikor a csapat tagjai integetni kezdtek, hogy jelezzék, baj van.

Túl későn jeleztek, így a kerék már levált. Az abroncs saját életre kelt, és átgurult a boxutcán, mielőtt a Austin Dillon pithelyén megállt egy szerelő gyors reakciójának köszönhetően.

Hassler felfüggesztése mellett az emelős embert, Graham Stoddardot és a hátsó kerékcserét végző Zachary Price-t is a eltiltották.

Mindhárman kihagyják a következő futamokat: Texas Motor Speedway (szeptember 25.), Talladega Superspeedway (október 2.), Charlotte Roval (október 9.) és Las Vegas Motor Speedway (október 16.).

Blaney bejutott a rájátszás második fordulójába, de drámai estéje volt neki, és csapatának Bristolban. Még 100 kör sem telt el az éjszakából, amikor a jobb első kereke elszállt, amit a kerékvesztés követett.

Innentől kezdve a csapatnak folyamatosan próbálnia kellett javítani a rosszul kezelhető és sérült autót.

Az éjszaka során egy alkalommal (a 200. kör előtt) a fal mögé kellett menni javítás miatt, és egy ponton utolsó helyen is állt. Blaney végül 162 kör hátrányban a 30. helyen végzett.

A 12-es rajtszámú csapat továbbra is nyeretlen a szezonban, és a nyolcadik kiemeltként kezdi a rájátszás második fordulóját.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.