péntek, április 19, 2024

Andretti miatt tett le a Red Bull Herta szerződtetéséről

Dátum:

Megosztás:

Bár az FIA és az F1-es csapatok többsége is ellenezte, hogy Herta kivételes szuperlicenszet kapjon, Marko szerint erről többről van szó.

- Reklám -

A Red Bullnál dolgozó Dr. Helmut Marko már jópár hónapja próbálja elcsábítani Hertát az AlphaTauri csapatához, ez azonban nem csak a szuperlicensz hiánya nem jöhetett létre.

- Reklám -

Az Andretti megemelte az ajánlatát Herta számára, hogy ott maradjon” – mondta Marko az Auto Motor und Sportnak.

Marko azt is elmondta, hogy Herta McLarenhez fűződő kapcsolatai bonyolítják a helyzetet.

- Reklám -

Először is neki kell rendeznie a McLarennel és az Andrettivel szembeni kötelezettségeit, ha hozzánk akar jönni.

A legnagyobb akadályt azonban a hiányzó szuperlicenc jelentette – és Herta egy friss nyilatkozatában el is mondta, hogy nem szeretne kitolni egy olyan pilótával mint Nyck de Vries.

Ő már 27, 28 éves, de azzal, amit Monzában csinált, sok helyről felhívta magára a figyelmet” – mondta a 22 éves amerikai.

Ez azt bizonyítja, hogy amikor megkapod a lehetőséget, akkor élned kell vele. Ő megtette, szóval minden elismerésem az övé.

Herta azt is elismeri, hogy van még befejezetlen ügye az Indycarban.

Van néhány dolog, amin nekünk és nekem is javítanunk kell” – mondta Herta. „Még nem vagyok teljesen bajnokságra való pilóta – vagy legalábbis idén nem voltam az.

Ennek ellenére úgy gondolja, hogy még mindig nyitva van előtte az F1 kapuja.

Michael be akar juttatni az F1-be, és ez a hosszútávú célja. A következő években még lesz lehetőségem az F1-be jutni” – árulta el Herta.