vasárnap, december 10, 2023

Kyle Busch kiesett, Chris Buescher lett a szezon 19. győztese

Dátum:

Megosztás:

A szezon legdrámaibb versenyén a 16-ból 12 playoff versenyzőt ért probléma, végül Chris Buescher megérdemelt győzelmet aratott.

- Advertisement -

Chris Buescher pályafutása második győzelmét aratta Bristolban, miután az utolsó körökben visszaverte Chase Elliott támadásait, és megnyerte a bristoli 500 körös éjjeli száguldást.

- Advertisement -

Buescher kihasználta azt, hogy az utolsó szakaszt domináló Christopher Bell defektet kapott 30 körrel a vége előtt, és egy nagy taktikai húzással – két kereket cserélt a kiállásánál – az első helyre került.

Olyan különleges ez a hely. Imádom ezt a versenypályát” – mondta Buescher. „Imádom a szurkolókat. Imádok ide járni. Ez annyira különleges. Nagyon király.”

- Advertisement -

Ez az RFK Racing első győzelme (ebben a formában – a szerk.). Nem is tudom, hogy most mi mindent mondhatnék. Teljesen ki vagyok fáradva. Ez a hely teljesen kikészít, és ezt szeretem benne.

Ez egy különleges este volt.

Nem csak Bellnek volt drámai versenye, hiszen a Toyota összes autója bajba került. Először Bubba Wallace autójában romlott el valami, majd Ty Gibbs is a garázsba kényszerült. Ezután jött Truex, és az este legnagyobb drámája, Kyle Busch.

A 18-as autó sofőrjének autójában a legutóbbi 3 verseny alatt másodszor robbant fel a motorja, és így kiesett a rájátszásból. Busch után még a szintén jól teljesítő Hamlin is defektet kapott.

A defektek jellemezték egyébként a napot, többek között a második szakaszt megnyerő Brad Keselowski is az első helyről esett ki – egy leeresztő kerék miatt.

A nap legnagyobb balesetében egyszerre búcsúzhatott el továbbjutási reményeitől a Richard Childress Racing két versenyzője, Tyler Reddick és Austin Dillon. Bár Reddick vissza tudott jönni, de túl sokáig javították az autóját, és már nem tudott elég pozíciót nyerni a továbbjutáshoz. Dilonnal ki kellett állnia egyből.

Csak a végén dőlt a továbbjutás sorsa

Az utolsó továbbjutási helyért lerághatták a körmüket a versenyzők. Ryan Blaney már megint a verseny nagy részét romos autóval teljesítette, miután a futam közepe táján eltörött a lengőkar az autójában. A többiek kiesése miatt végül a 12-es autó simán továbbjutott.

Tovább izgulhatott viszont Austin Cindric, aki szintén defektet kapott, és szintén a riválisok szerencsétlenségét meglovagolva 2 pontos különbséggel továbbjutott a következő körbe.

Az utolsó kiállás előtt úgy tűnt, hogy Kevin Harvick nyerhet, de a csapata nem rögzítette rendesen a kereket az autóján, így a harmadik helyről visszaesett a 10-re, javítani pedig már nem tudott, így kiesett a rájátszásból.

További problémái voltak Kyle Larsonnak, Alex Bowmannek, Joey Loganonak, Chase Briscoe-nak és Daniel Suareznek, mégis a szakaszokban szerzett, és hozott pontszámaik alapján ők is továbbjutottak.

Érdemes kitérni a végeredményre is, hiszen a top 10-be Buescher és Elliott mögött még William Byron, Christopher Bell, Kyle Larson, Ross Chastain, AJ Allmendinger, Cole Custer, Denny Hamlin, valamint a már említett Kevin Harvick fért be.

Végeredmény

Egy hét múlva a Texas Motor Speedwayen kezdődik a NASCAR Cup Series rájátszásának második fordulója, ahol a következő versenyzők fognak részt venni:

VERSENYZŐ PONT GYŐZ. POLE TOP 5 TOP 10
1 Chase Elliott 3060 4 4 11 18
2 Joey Logano 3035 2 2 8 13
3 Ross Chastain 3030 2 0 10 16
4 Kyle Larson 3029 2 3 11 15
5 William Byron 3024 2 0 5 8
6 Denny Hamlin 3023 2 3 7 10
7 Tyler Reddick 3022 2 2 9 12
8 Christopher Bell 3016 1 3 10 17
9 Chase Briscoe 3014 1 1 3 4
10 Ryan Blaney 3013 0 3 8 13
11 Daniel Suarez 3012 1 0 6 11
12 Alex Bowman 3011 1 0 4 12
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.