csütörtök, február 22, 2024

Harvick győzelme teljesen felborította a NASCAR pontversenyét

Dátum:

Megosztás:

Kevin Harvick michigani győzelme még azt is eredményezheti, hogy egy győzelemmel rendelkező pilóta kiesik a rájátszásból.

- Reklám -

Kevin Harvick 65 versenyes nyeretlenségi szériát szakított meg vasárnap a Michigan International Speedwayen.

- Reklám -

A Stewart-Haas Racing versenyzője lett az idei szezon 15. győztese, és ezzel minden valószínűség szerint bekerült a rájátszásba, de kiütötte onnan a jelenleg győzelem nélkül álló Martin Truex Jr.-t, aki a pontok alapján a 4. helyezett a bajnokságban.

Ez egy nagy buborékot hoz létre”mondta Harvick vasárnap. „Azt hiszem, van néhány olyan srác, aki az év valamelyik részében futamot nyert, de azóta nem ment túl jól, nos nekik ez fejfájást okozhat, főleg ha több, mint 16 győztes lesz.

- Reklám -

Már csak három verseny van hátra az alapszakaszból – a következő verseny vasárnap lesz a virginiai Richmond Raceway-en -, és az idő fogytán van, hogy a versenyzők bebiztosítsák helyüket a 16 fős rájátszásban.

Idén tizenöt különböző versenyző nyert már futamot. Ha az utolsó hetekben Richmondban, Watkins Glenben vagy Daytonában két új győztes lesz, akkor valaki, aki csak egy győzelmet szerzett, a pontok alapján a rájátszásból kiesik.

Martin Truex Jr. a 4. helyen áll a pontversenyben, de még nincs győzelme, Ryan Blaney pedig a második a pontversenyben, de ő is győzelem nélkül áll.

Amennyiben mindketten első helyezést érnek el egy-egy futamon, akkor valaki, például a sérülése miatt pontokat veszítő Kurt Busch, Austin Cindric vagy Chase Briscoe kimaradhat a playoffból.

Alapvetően megpróbáljuk megnyerni a versenyt, de most a michigani futam végén keményen hajtottam, hogy megelőzzem a 19-est (Truex), mert minden pont számít” – mondta Blaney, miután egy késői előzéssel az ötödik helyen ért célba.

Truex Jr., aki 19 pont hátrányban van Blaney-hez képest, a verseny után elismerte, nincs sok választása: „Tiszta a kép. Futamot kell nyernünk”

# Versenyző Pont Győzelmek Pole TOP 5 TOP 10
15 Kurt Busch 485 1 0 5 8
16 Ryan Blaney 728 0 3 8 11
*** Már nem bejutó helyek ***
17 Martin Truex Jr. 709 0 1 3 10