csütörtök, június 1, 2023

Brutális baleset az USA-ban, csak a kerítés mentette meg őket!

Date:

Share:

Az amerikai salakos versenyzésben a baleset előfordulási aránya elég nagy, de ami a múlt hétvégén történt, olyanra ritkán volt példa.

- Advertisement -

A World of Outlaws széria múlt hétvégén Missouri államban versenyzett.

- Advertisement -

A World of Outlaws (gyakran rövidítve WoO) egy amerikai motorsport-szervezet. A szervezet két nagy nemzeti túraautó sorozatot irányít. Az egyik a World of Outlaws Sprint Car Series a másik pedig a World of Outlaws Late Model Series.

Nos előbbiben történt a baleset, amikor Ironman 55 nevű esemény főfutamába kerüléséért versenyzett Carson Short és Slater Helt.

Short a külső ívről lendületből próbált elmenni Helt mellett, utóbbi azonban nem vette észre a közeledő riválist, rázárta a kaput, és a két autó összeütközött.

A sprint autók a levegőbe repültek, majd először a gumifalnak végül a kerítésnek pattantak, és a pályán álltak meg.

Szerencsére mindkét versenyző épségben kiszállt az autójából.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.