back to top
péntek, június 21, 2024

Harrison Burton lelkesen várja a NASCAR Cup Series bemutatkozását

Dátum:

Megosztás:

Harrison Burton a legendás Wood Brothers Racing 21-es rajtszámú autójában debütált majd a NASCAR Cup Seriesben.

- Reklám -

Nem titok, a Burton név nagy múltra tekint vissza a profi stock-car versenyzésben. Harrison édesapja, Jeff és nagybátyja, Ward együttesen 26 futamot nyertek a királykategóriás sorozatban, míg unokatestvére, Jeb az Xfinity Seriesben arat sikereket.

- Reklám -

Egyértelműen nagyszerű lehetőség és nagy felelősség, hogy továbbvigyem ezt az örökséget, és jól szerepeljek” – mondta Burton.

Mindig nagy nyomást helyezek saját magamra, így a külső nyomás nem igazán változtatja meg a gondolkodásmódomat.

- Reklám -

Úgy gondolom, hogy minden versenyző győztes akar lenni. Mindannyian a lehető legjobbat akarjuk kihozni magunkból, és azt hiszem, ez Wood Brothersnél is így van, és mindannyian összhangban vagyunk a céljainkkal” – jelentette ki a 21 éves újonc.

Burton és a Wood Brothers idei győzelme két mérföldkövet is jelentene: az első Cup Series győzelmet Burton számára és a régóta várt 100. győzelmet a Wood Brothers csapatának.

Harrison Burton teszteli a Wood Brothers Racing 21-es Ford Mustangját
Harrison Burton teszteli a Wood Brothers Racing 21-es Ford Mustangját / Fotó: James Gilbert/Getty Images/NASCAR Media

Nem csak új csapat, hanem új márka is

Bár az alsóbb szériákban már sok tapasztalatot szerzett, a 2022-es szezon kétségtelenül az egyik legnagyobb váltás lesz Burton pályafutásában.

Új csapathoz csatlakozik egy új sorozatban, és elhagyja a Toyota Racing Development (TRD) kötelékét, ahol hosszú éveket töltött, hogy átmenjen a Fordhoz.

Nagyon feszült voltam, mert sokáig a Toyota táborában voltam, és itt kaptam a karrierem elején ezeket a csodálatos lehetőségeket” – mondta a Wood Brothers Racing versenyzője.

Azt hittem minden meg fog változni, de kellemesen csalódtam, már csak azért is, mert mindenki tárt karokkal fogadott a Fordnál, a Wood Brothersnél és a Penske-nél. Nagyon könnyű volt számomra a váltás.

Burton mellett ott lesz Austin Cindric is a rajtrácson, így az újoncok között vívott verseny is éles lehet majd. A kihívások ellenére továbbra is 100%-ig arra koncentrál, hogy kihasználja élete nagy lehetőségét.

Hatalmas áldás, hogy itt lehetek, és egy őrült nagy lehetőség számomra, és tudom, hogy a legtöbbet kell kihoznom belőle” – tette hozzá Harrison Burton.

Nagyon kevés hely van ebben a sportban, és keményen kell dolgoznod, hogy megtartsd azt.