back to top
vasárnap, május 26, 2024

Bemutatták az USF Juniors 2023-as autóit

Dátum:

Megosztás:

Megérkezett a Tatuus JR-23, ami az USF Juniors 2023-ban kezdődő bajnokságának alapjául szolgál majd.

- Reklám -

A Tatuus JR-23 ugyanazt az alapvázat fogja használni, mint a Road to Indy Presented by Cooper Tires első két lépcsőfoka néhány módosítással. A versenyzők és a csapatok a JR-23-as alvázzal kezdhetnek és tovább léphetnek felfelé egy előremutató háromlépcsős koncepcióban.

- Reklám -

A tavaly szeptemberben bejelentett USF Juniors egy professzionálisan irányított sorozat, amely a Road to Indy előtti lépcsőfokként szolgál. A sorozat több, mint 220 000 dolláros ösztöndíjat biztosít a Cooper Tires USF2000 bajnokságba való továbblépéshez. Idén, azaz az első szezonban, az USF Juniors a népszerű Ligier JS alvázat és HPD erőforrást fog használni.

Az új autó részletei

A Tatuus JR-23 ugyanazokat a váz és fő alkatrészeket használja majd, mint az USF-22 és az IP-22 alváz, amelyek idén indulnak az USF2000, illetve az Indy Pro 2000 Championship Presented by Cooper Tires bajnokságban. A fejlesztések közé tartozik egy új, szélesebb váz, amelyhez egy Halo, valamint új oldalsó elemek, padlólemez, motorburkolat, légcsatornák, lengéscsillapító burkolat és üzemanyagcella is tartozik.

- Reklám -

Az USF Juniors sorozat módosításai közé tartoznak a felhajtók, a fékcsomag, a lengéscsillapítók és a kerekek. Az Elite Engines által készített USF2000-es 2 literes MZR erőforrás egy másik szűkítőt használ majd, amely így 150 lóerőt produkál. A Cooper abroncsok valamivel keményebb keverékűek lesznek, mint amit az USF2000-es autók használnak. A csomagot a legújabb Cosworth Badenia 2 adatgyűjtő és ECU teszi teljessé.

Dan Andersen a sorozat jövőjéről

Nagy örömmel jelentjük be, hogy az új Tatuus JR-23 lesz az az autó, amelyet az USF Juniors bajnokság a 2023-as szezontól kezdve használni fog” – mondta Dan Andersen, az Andersen Promotions tulajdonosa és vezérigazgatója.

A Tatuus egy csodálatos gyártó, akivel 2017 óta együtt dolgozhatunk és ez az autó remekül illeszkedik a három lépcsőfokos tervbe, amely ugyanazt az alapkonstrukciót használja. A JR-23 egyesíti a világ legjobb kis formulaautó minőségét a háromlépcsős koncepciónk gazdasági előnyeivel és arra számítunk, hogy a csapatok és a versenyzők körében széleskörű elfogadást tapasztalunk majd. Az Elite motorral és Cooper gumikkal párosítva ez az autó erős lesz.

Olcsó és könnyen átépíthető autók

A komplett autó ára, beleértve a két szett kereket, az Elite motort, a motorszerelő készletet, a Cosworth adatgyűjtőt és az ECU-t is, várhatóan körülbelül 94 000 dollár lesz. A Tatuus JR-23-asok első szállítmánya július-augusztus környékén várható.

Ez a frissítés hatalmas előrelépést jelent a biztonság, a teljesítmény és a minőség terén az USF Juniors programjában” – mondta Gustavo Yacaman a sorozat menedzsere. „A csapatok számára óriási előny, hogy könnyedén lehet feljebb vagy lejjebb lépni a szériák között. Már nagyon várom, hogy a 2023-as USF Juniors új autója pályára lépjen.

Az USF Juniors Presented by Cooper Tires április 23-án és 24-én debütál élesben, egy háromfordulós versenyen az Ozarks International Raceway-en. A hétvégét az USAC Racinggel és a Porsche Sprint Challenge North America-val közösen rendezik meg.