csütörtök, június 8, 2023

Három hét késéssel, de megbüntették Denny Hamlin csapatát

Date:

Share:

A Nemzeti Motorsport Fellebbviteli Testület helybenhagyta a Denny Hamlin csapatának a Dover Motor Speedwayen rendezett futam után kiosztott büntetést.

- Advertisement -

Hamlin az első szakasz végén, a pitből való kihajtás során veszítette el bal első kerekét. Ekkor még ő vezette a versenyt. A büntetés a Joe Gibbs Racing fellebbezése miatt nem volt érvényben a Darlington Racewayen és a Kansas Speedwayen.

- Advertisement -

A testület azonban most elutasította a fellebbezést, így a következő négy NASCAR Cup Series pontszerző futamra, azaz a Charlotte Motor Speedway-en, a World Wide Technology Raceway-en, a Sonoma Raceway-en és a Nashville Superspeedway-en megrendezésre kerülő versenyeken nélkülöznie kell a csapatnak három emberét.

A szabályok értelmében eltiltásra került Chris Gabehart csapatfőnök, valamint Derrell Edwards és Blake Houston szerelők. A hétvége folyamán a Texas Motor Speedway-en megrendezésre kerülő, a bajnoki pontversenytől független All-Star futamon, a büntetés módosítása miatt részt vehetnek a későbbi eltiltottak.