back to top
péntek, június 21, 2024

Hinchcliffe szögre akasztja a sisakját

Dátum:

Megosztás:

Hinchcliffe bár nem vonul vissza teljesen a versenyzéstől, azonban teljes szezont már nem fog futni az IndyCarban.

- Reklám -

A kanadai versenyző 11 éves IndyCar karrierjére tesz pontot azzal, hogy 2022-ben már más kategóriák küzdelmeiben szeretné kipróbálni magát.

- Reklám -

„2011-ben életem legnagyobb álma valósult meg azzal, hogy bekerültem versenyzőként az IndyCar világába. Ennek az útnak most a végére érek, de minden percére emlékezni fogok. A hullámvölgyekre ugyanúgy, mint a szép pillanatokra” –  írta a kanadai versenyző twitter oldalán.

„Itt az ideje, hogy visszavonuljak a teljes szezonos IndyCar versenyzéstől” – folytatta Hinchcliffe. – „Nem volt könnyű ezt a döntést meghozni. A családom és én is úgy éreztük, hogy ez a megfelelő pillanat arra, hogy kipróbáljam magamat valami másban.”

- Reklám -

A 35 éves versenyző még a Newman/Haas Racingnél kezdte karrierjét, majd ezután került Andretti Autosporthoz, ahol karrierje csúcsára ért.

2013-ban háromszor is felállhatott a dobogó legfelső fokára. Az utána következő években teljesítménye egyre inkább visszaesett, azonban 2014 óta így is összeszedett még két győzelmet. 2021-ben megszerezte pályafutása eddigi utolsó dobogóját, Nashville-ben.

Hinchcliffe 2020-ban már belekóstolt abba, milyen félig szabadságon lenni, hiszen 14-ből csak 6 versenyen indult el. Ekkor egyébként több ízben segítette az NBC munkáját pit riporterként.

Hinchtown polgármestere – ahogy ő saját magát hívni szokta – egyébként kipróbálta már magát más szériákban is, hiszen indult a Bathurstben is, valamint az IMSA bajnokságába is átruccant már.

Hogy ezek közül mi lesz Hinchcliffe következő nagy dobása? Nem tudjuk, de reméljük, hogy sokat fogjuk látni a képernyőnkön, hiszen a tengerentúli versenyzők egyik legkarakteresebb személyisége.