szombat, május 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
KezdőlapNASCARHamlin még mindig hisz benne, hogy megfordul a szezonja

Hamlin még mindig hisz benne, hogy megfordul a szezonja

- Hirdetés -

Denny Hamlin richmondni futamgyőzelmén kívül gyakorlatilag semmit nem tud felmutatni a Cup Series idei szezonjában, mégis hisz csapatában.

Hamlinnek az idei 12 versenyen mindössze egyszer került be a top 10-be, azon a bizonyos Richmond Raceway-en rendezett versenyen, ahol a csapat fantasztikus taktikájának köszönhetően nyert.

- Hirdetés -

Nehéz évünk volt, de sok olyan dolog történt velünk, amit nem tudtunk kontrollálni” – fogadkozott Hamlin. “Határozottan az a helyzet, hogy kicsit lassabban tanuljuk meg a Next Gen autó trükkjeit, mint a többiek.

Részben az új autó miatt vagyunk ilyen hátul, részben viszont a csapatként elkövetett hibáink és a többiek baleseteibe való belekeveredés miatt nem tudtunk jól teljesíteni.

- Hirdetés -

Nem sokkal a darlingtoni futam után Chris Gabehart csapatfőnök az NBC Sportsnak azt mondta, sokkal jobb a csapata, mint amit az eredmények mutatnak.

Meggyőződésem, hogy mi vagyunk a legveszélyesebb 22. helyezett csapat a sportág történetében.

Bár tisztában van azzal, hogy a csapatnak milyen hullámvölgyeket kellett elviselnie tavasszal, Hamlin visszautasított minden olyan feltételezést, hogy megelégedett volna a status quo-val.

Természetesen én is úgy gondolom, hogy semmiképpen sem vagyunk egy 22. helyen álló csapat” – mondta Hamlin, aki 42 kört vezetett Darlingtonban, mielőtt Cody Ware-el ütközött.

Nem fogunk nagyot változtatni. Azt fogjuk kontrollálni amit tudunk, és akkor rendben leszünk.

Őszintén szólva, ez most egy frusztráló időszak, mert annyi minden rosszul alakult. Elég régóta csinálom ezt a sportot ahhoz, hogy tudjam, nagyon ritka, hogy egy csapatnak vagy egy versenyzőnek olyan balszerencséje legyen, mint amilyen nekem volt idén. Elég hihetetlen.

Denny Hamlin összetört autója Darlingtonban
Denny Hamlin összetört autója Darlingtonban Fotó: Tim Nwachukwu/Getty Images/NASCAR Media

A 23XI Racing sem hoz sok örömöt Hamlinnek

Hamlint a második éve működő 23XI Racing teljesítménye is nyomasztja, amelyben az NBA-legenda Michael Jordan tulajdonostársa. Busch és Wallace 12 futam után a 21., illetve a 24. helyen áll a tabellán.

Őszintén szólva az első talán hat-hét versenyen eléggé csalódott voltam a teljesítményükkel, és a teljesítményükkel” – magyarázta Hamlin a 23XI-ről.

Azóta viszont jobban mennek, de hasonlóan szerencsétlenek mint én. Nyilván vannak dolgok, amiken tudunk javítani, de nagyon sok dolog egyszerűen a szerencsén múlik.

Sajnos a boxutcai személyzet idén elég rossz teljesítményt nyújt. Ezek a srácok nem a mi embereink, hanem a JGR-nek fizetünk ezért a szolgáltatásért, és ez enyhén szólva nem volt kielégítő. Rengeteg beszélgetést folytattunk erről, és arról, hogyan tudnánk javítani rajta.

Mindenki frusztrált, de hagyjuk, hogy a dolgok maguktól megoldódjanak. Bízom a versenyzőimben, és őszintén szólva, csapatként cserben hagytuk őket a szezon elején.

- Advertisement -
SourceRacer
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss