szombat, május 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
KezdőlapIndyCarPower nyerte a meglepetésekkel teli időmérőt Indianapolisban

Power nyerte a meglepetésekkel teli időmérőt Indianapolisban

- Hirdetés -

Olyan nevektől búcsúztunk az időmérő korai szakaszában mint Scott Dixon, Colton Herta, vagy Alexander Rossi. Power pole-ja nem meglepetés.

Will Power a lehető legjobban kezdte a májusi hónapot, hiszen ő indulhat majd a pole-ból.

- Hirdetés -

Power karrierje 64. pole pozícióját szerezte meg, és egyre közelebb kerül a legendás Mario Andretti rekordjához.

Hatalmas megtiszteltetés, hogy ilyen közel vagyok a rekordhoz. Az, hogy olyan nevek között emlegetnek, mint Mario Andretti és A. J. Foyt, hihetetlen érzés” – mondta Power.

- Hirdetés -

Óriási meglepetésre Conor Daly indulhat majd a negyedik helyről, azok után, hogy egy nehézkes szezonkezdeten van túl. Daly végig gyors volt, és megérdemelten indulhat majd a második sorból.

Körülötte azonban nagyrészt megszokott arcokkal találkozhatunk majd. A bajnoki éllovas Álex Palou a második, Josef Newgarden pedig a harmadik helyről várhatja majd a szombati rajtot.

A legjobb hatot a két McLarenes, Pato O’Ward és Félix Rosenqvist zárja.

Az időmérő első két szakaszában folyamatosan jöttek a meglepetések. Az első csoportból  VeeKay, és Dixon nem tudott továbbmenni, míg a második csoportban az itt mindig jól szereplő Pagenaud, Rossi és Herta volt a három meglepetés kieső.

Herta a 14., VeeKay a 15., Rossi a 16., Pagenaud a 20., Dixon pedig a 21. helyről várhatja majd a holnapi rajtot.

Szerintem nagyon nehéz lesz előzni” – jelentette ki Herta. “De mindent meg kell tennünk, hogy holnapra ütőképes legyen az autó. Ha a gép gyors, akkor bárhonnan lehet nyerni.

A legjobb 12-be fantasztikus teljesítményt nyújtva Callum Illott is bekerült – igaz volt egy kicsúszása ami miatt valószínűleg elvesztette az esélyét a továbbjutásra -, valamint Christian Lundgaardot is érdemes kiemelni.

Érdemes lesz majd figyelni Romain Grosjean és Graham Rahal csatáját, akik egymás mögül indulnak majd szombaton. A francia versenyző a 10., riválisa pedig a 12. helyről várhatja majd a rajtot.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss