back to top
kedd, május 21, 2024

Grosjean még mindig szenved az oválokon, de jól szórakozik

Dátum:

Megosztás:

Grosjean a 7. helyen végzett az IndyCar iowai első futamán, néhány briliáns előzést bemutatva. Ezeket meg is jósolta a hétvége előtt.

- Reklám -

Az Andretti Autosport-Honda versenyzője azt mondta hogy az oválok még mindig kihívást jelentenek számára, de tetszik neki, hogy az Iowa Speedway jellege biztosítja az előzési lehetőségeket.

- Reklám -

Grosjeant még pénteken kérdezték arról, hogy mit gondol a csak balra kanyarodó pályákról.

Szerintem egy európai versenyzőnek határozottan nem könnyű az oválokra jönni. Ha megnézzük, négy versenyünk van oválokon, ennyi. Ez nem olyan sok”magyarázta Grosjean.

- Reklám -

Mindegyik eléggé specifikus abban, hogy mit kell tudnod, hogy milyen irányba fog mozogni az autó tapadása egy 80 körös stint során. Ez nehéz nekünk.

Még mindig próbálok sokat támaszkodni a csapattársaimra. És a visszajelzéseimre is, próbálok minél magabiztosabb lenni az autóban, és ellazulni. Ez még mindig elég trükkös.

Azonban a kihívás ellenére Grosjean elmondta, hogy élvezi az iowai pálya adottságait.

„Szeretem a rövid oválokat, mert ott két sáv van, és ez igazán szórakoztatóvá teszi őket. Nincs rosszabb, mint az egyik sávban vonatozni, és követni az előtted lévő srácot 60, 70 körön keresztül.”

„Ez egy nagyon rövid pálya, nagyon rázós. Mielőtt észrevennéd, már vissza is értél a rajt-cél vonalra. Nagyon nehéz lazítani az autóban.

De nekem tetszik. Szerintem szórakoztató. Más a vonalvezetése. Jó, hogy úgy kell beállítani az autódat, hogy a bukkanókon át tudjon menni. A rövid ovál a két sávos versenyzéssel nagyon jó.