csütörtök, június 1, 2023

Newgarden dominancia Iowában nem tudták megszorongatni őt

Date:

Share:

Josef Newgarden a szezonbeli negyedik győzelmét aratta az Iowa Speedwayen, Pato O’Wardot és Will Power-t megelőzve.

- Advertisement -

Úgy tűnik, az Iowa Speedway Josef Newgarden személyes játszótere. A Team Penske versenyzője és kétszeres IndyCar Series bajnok szombaton dominált, és megnyerte a Hy-VeeDeals.com 250-es futamot Pato O’Ward és Will Power előtt.

- Advertisement -

Meglepett, hogy ezek a srácok milyen keményen nyomták az újraindításoknál” – mondta Newgarden a célban. „Csalódott voltam a kvalifikáció után, de tudtam, hogy ma olyan autónk van, amivel megnyerhetjük ezt a versenyt.

Az egyik legfőbb problémát Newgardennek a forgalom jelentette. 25 körrel a vége előtt meg is közelítette őt O’Ward, és másodpercen belülre is került, de aztán a Penske versenyzője áthámozta magát a lekörözött autókon és simán nyert.

A nap meglepetése Jimmie Johnson volt, aki a futam elején megpördült, de valahogy talpra állt, és a 11. helyen végzett. A Chip Ganassi Racing versenyzője egy gyors ívet talált a verseny közepén, ami miatt köröket is vezetett, de a verseny végére elkoptak a gumijai, és hátraesett.

Aki viszont nem lesz boldog az iowai első verseny végeredményével, az Colton Herta, aki váltó, vagy kuplungproblémák miatt hátraesett a verseny közepén, és végül a 24. lett.

Scott McLaughlin sem járt sokkal jobban, neki az egyik sárga zászlónál nem rögzítették helyesen a jobb hátsó kerekét a boxban, így vissza kellett jönnie és szintén körhátrányban fejezte be a futamot a 22. helyen.

Ezen kívül Felix Rosenqvist és Ed Carpenter balesetezett még, de szerencsére mindketten épen szálltak ki az autójukból.

Marcus Ericsson nyolcadik helyével továbbra is vezeti a bajnoki tabellát, de Newgarden már csak 15 ponttal van lemaradva tőle a második helyen.

Holnap folytatódik az iowai duplahétvége, hiszen következik az 50 körrel hosszabb második verseny magyar idő szerint vasárnap este 9-kor.

Végeredmény

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.