szerda, április 17, 2024

Hamilton újra NASCAR-autóba ülhet?

Dátum:

Megosztás:

Idén Kimi Räikkönen és Jenson Button után egy újabb F1-es világbajnok fejezte ki érdeklődését az Egyesült Államok ikonikus sorozata iránt.

- Reklám -

A Miami Nagydíjon kérdezték a hétszeres világbajnokot az amerikai bajnokságokról. Lewis Hamilton elárulta, hiába különbözik nagyon az F1-től, azért másodjára is érdekelné egy NASCAR-próbakör.

- Reklám -

„Még évekkel ezelőtt Tony Stewarttal cseréltem [2011-ben Watkins Glenben – a szerk.], azt élveztem. Szívesen kipróbálnám majd most is valamikor. Nem álmodom arról, hogy bármelyik másik sorozatban versenyezzek, de csodálom őket. Szeretem a versenyzést és a sportokat úgy általában. Úgyhogy persze, kipróbálnám.” felelt udvariasan, semmit sem ígérve a Mercedes pilótája.

Bár adtak neki egy esélyt, végül Räikkönen és Button is csalódott a NASCAR-ban

- Reklám -

Idén Hamilton korábbi csapattársa, Jenson Button és Kimi Räikkönen is indultak már egy versenyen, a mezőny aktív tagjai közül pedig a Miami Nagydíj előtt az Alpine és a RFK Racing jóvoltából Charlotte-ban Esteban Ocon és Pierre Gasly próbálhatta ki az oválversenyzést a pályán, majd egy kicsit azon kívül is.

Ha pár évet pedig visszautazunk az időben, akkor Kevin Magnussent is hozzáadhatjuk a listához, aki Austinban akkori csapattársával, Romain Grosjeannal együtt mehetett pár kört az Amerikai Nagydíj helyszínén. Egy évvel előttük pedig Fernando Alonso cserélt Jeff Gordonnal Bahreinben.

Tony Stewart, Kevin Magnussen & Romain Grosjean, Haas, F1
Fotó: Andy Hone/LAT Images/Haas F1 Team

Volt azonban, amikor nagy jelentősége lett utólag egy ilyen, eredetileg ártatlannak tűnő cserének. Történt ugyanis, hogy 2003-ban Jeff Gordon a Williams akkori pilótájával, Juan Pablo Montoyával bemutatózott Indianapolisban. És három évre rá, amikor a kolumbiainak elege lett az F1-ből, pont a NASCAR-ban kötött ki, és hét teljes szezon erejéig maradt is…