vasárnap, április 14, 2024

Gordon egyik szivárványharcosa volt, 30 év után távozik a Hendricktől

Dátum:

Megosztás:

Majdnem harminc év után vált és távozik a Hendrick Motorsports kötelékéből Michael Landis. A kilencvenes években Jeff Gordon szerelőjeként kezdett.

- Reklám -

Az autó mintázata köszönt vissza Jeff Gordon szerelői csapatának tűzálló overállján. Éppen ezért minden egyes csapattagot Rainbow Warrior-nak, vagyis Szivárványharcosnak hívtak tulajdonképpen a teljes kilencvenes évek során. Egyike volt a Szivárványharcosoknak Michael Landis is, aki annak idején ennek a „hadseregnek” az egyik első tagja volt. Landis új munkájáról egyelőre nincs hír.

- Reklám -

A New York-i születésű menedzser az IROC sorozatban kezdte motorsportos karrierjét, Ray Evernhamnek dolgozott. Amikor Evernham 1992-ben Jeff Gordon crew chief-je lett a Hendrick Motorsportnál, Landis is követte őt. Egy 2010-es interjúban elárulta, milyen feladatokat látott el a HMS-nél.

A munkaköri leírásom szerint a 24-es és 48-as számú csapatok csapatmenedzsere vagyok. Tűzoltó és gondnok vagyok. Eloltom a tüzeket és feltakarítom a rendetlenséget. Felügyelem azokat a dolgokat, amelyek nem teszik gyorsabbá a versenyautókat, így az olyan srácok, mint Chad (Knaus) és Steve (Letarte), erre koncentrálhatnak. Valójában olyan vagyok, mint egy mini humánerőforrás osztály a csapat számára.

- Reklám -

Más szóval, ő felelt az adminisztrációért. Ő gondoskodott az alkalmazottak felvételéről és néhány esetben elbocsátásáról. Munkájába beletartoztak az interjúk, az alkalmazottak munkaidejének, a túlóráknak a kezelése is, és még a beszerzések jóváhagyását is ő felügyelte. Ami az utóbbi részt illeti, ő gondoskodott a csapat vezetésének pénzügyi aspektusáról, míg Jeff Gordon a vezetést végezte. A csapatfőnököknek is beszámolt, és közösen hozták meg a döntéseket. Azonban Landisnek magának volt hatásköre a döntések végrehajtására, míg a csapatfőnökök a versenyekre koncentráltak.