hétfő, március 4, 2024

Fontos hírek Hailie Deegan jövőjével kapcsolatban

Dátum:

Megosztás:

Hailie Deegannek egyelőre nincs szerződése 2023-ra egyik NASCAR csapattal sem, de a Ford akadémiájának egyik kiemelkedő tagja.

- Reklám -

Így szinte biztosra vehető, hogy 2023-ban valamilyen formában, de ott lesz a NASCAR egyik nemzeti szériájának rajtrácsán. De vajon melyiknek?

- Reklám -

A FOX Sports munkatársa, Bob Pockrass a hét elején a SiriusXM NASCAR Radio adásában beszélt Deegan jövőjéről és a Ford azon törekvéseiről, hogy találjon neki egy autót a 2023-as szezonra.

Még semmi sem biztos, de talán egy kicsit jobban hajlanak jelenleg a NASCAR Truck Series, mint a NASCAR Xfinity Series felé” – magyarázta Pockrass Deegan jövőjével kapcsolatban.

- Reklám -

Attól függ minden, hogy Deeganék mennyi pénzt tudnak összehozni. Ha a Truck-versenyzést választod, akkor potenciálisan könnyebb a csapatok között mozogni – ha nincs elérhető Fordos csapat -, mivel csak a karosszériaelemeket kell kicserélni egy Truckon, mivel a motorok ugyanazok.

Szerintem még mindig sok tárgyalás folyik, nem hiszem, hogy bármi is eldőlt volna.

Az már biztos, hogy Deegan nem tér vissza tavalyi csapatához, a David Gilliland Racinghez, hiszen ők a Chevrolet-hoz távozó Kyle Busch Motorsports helyét vették át a Toyota akadémiáján belül.

Bár a Stewart-Haas Racing valószínűleg már nem opció az Xfinity Series-ben – Cole Custer lefokozása miatt – de, az olyan Fordos csapatok, mint az SS-Greenlight Racing és az RSS Racing még lehetőséget jelentenek a fiatal hölgyversenyzőnek.

A Truck Series-ben az egyetlen Ford által támogatott csapat a Front Row Motorsports Zane Smith-szel, de a csapat már gondolkozik egy második autó indításán is.

Az ötlet, mely szerint egy másik márkától hoznának csábítanának el egy csapatot, nem tűnik olyan rossznak, mivel rengeteg olyan alakulat van, melynek nincs gyártóval közvetlen támogatói kapcsolata.

Akárhogy is, Deegan jövője a NASCAR-ban továbbra is bizonytalan, amíg a Ford ki nem találja, hogy pontosan melyik autóban, és melyik szériában induljon majnd 2023-ban.