hétfő, április 15, 2024

Elvesztette felebezését Keselowski csapata, maradnak a büntetések

Dátum:

Megosztás:

Az RFK Racing elvesztette a Brad Keselowski 6-os rajtszámú csapata elleni büntetés után benyújtott felebezését.

- Reklám -

Keselowski Ford Mustangján még az atlantai verseny után talált a NASCAR módosított alkatrészt, és emiatt szabták ki rá az L2-es büntetést.

- Reklám -

A háromtagú Nemzeti Motorsport Fellebbviteli Testület helybenhagyta az eredeti büntetést, amely Matt McCall csapatfőnök négy futamra szóló eltiltását, 100 versenyzői és 100 tulajdonosi pont elvesztését, valamint 10 rájátszásbeli pont levonását jelentette,  – amennyiben Keselowski megszerezné a posztszezonbeli indulási jogot.

Keselowski csapatát azután büntették meg, hogy a NASCAR a március 20-i Atlanta Motor Speedwayen rendezett futamot követően további vizsgálatra vitte autóját a kutatási és fejlesztési központjába.

- Reklám -

A NASCAR úgy találta, hogy a csapat egy egyetlen forrásból származó, szállított alkatrészt módosított a Next Gen autóján. Azt sem a NASCAR illetékesei, sem a csapat nem árulta el, hogy mi volt az az alkatrész, de feltételezhetően egy hátsó karosszériaelem volt.

McCall már két hetet letöltött felfüggesztéséből. Keselowski a 31. helyen áll a pontversenyben a hétvégi Martinsville Speedway-i futam előtt.

Az RFK Racing nem nyújt be újabb fellebbezést.

Bár csalódottak vagyunk a fellebbviteli meghallgatás kimenetele miatt, a NASCAR által meghatározott eljárás hívei vagyunk, és nagyra értékeljük a lehetőséget, hogy elmondhattuk az álláspontunkat ebben az ügyben” – áll a csapat közleményében.

Ezt szem előtt tartva nem kívánjuk tovább folytatni az ügyet, és továbbra is a közelgő futamokra koncentrálunk, amelyek közül a hétvégén Martinsville lesz az első.