csütörtök, június 1, 2023

Elliott nyerte az LA Coliseum első hivatalos edzését

Date:

Share:

Chase Elliotté az a megtiszteltetés: ő volt a leggyorsabb versenyző a Los Angeles Memorial Coliseumban futott első szabaededzésen.

- Advertisement -

Elliott a Hendrick Motorsports 9-es számú autójában 13,45 másodperces (66,89mph) idővel volt a leggyorsabb a szombati edzésen – írja a Racer.

- Advertisement -

A 2020-as bajnok az edzés utolsó részében érte el a legjobb időt, ami egyben elég volt ahhoz is, hogy a 36 autóból álló mezőnyben összességében a leggyorsabb pilóta legyen.

A NASCAR illetékesei három, egyenként 12 versenyzőből álló csoportra osztották a mezőnyt a gyakorlásra.

Mindegyik csoport 24 percet kapott a pályán, de ezt három különböző, egyenként nyolcperces szakaszra osztották fel, csoportonként váltakozva. Chase Elliott a harmadik csoportban volt.

Először is, minden elismerésem a NASCAR-nak és mindenkinek, aki részt vet a projektben, mindazoknak a férfiaknak és nőknek, akik rengeteg energiát fektettek abba, hogy ez megvalósuljon, hogy megépüljön a versenypálya, hogy leaszfaltozzák, és hogy minden logisztikát elvégezzenek” – mondta Elliott.

Nagyra értékelem, hogy a csapatban mindenki nagyon keményen dolgozott egész télen; ez egy nagyon sűrű időszak volt mindannyiunk számára.

Úgy érzem, elég jó autónk van, most már csak annyi a lényeg, hogy meghozzuk a helyes döntéseket, és ne hagyjuk, hogy túlságosan elrontsam.

Kevin Harvick lett a második, csapattársa, Chase Briscoe pedig a harmadik.

Briscoe autója viszont az utolsó edzés végén megállt. A Stewart-Haas Racing versenyzője a Fox Sportsnak elmondta, hogy csapatának meg kell javítania a gázkábelhez csatlakozó csapszeget, ami eltört.

A nap eddigi meglepetése Justin Haley volt, aki a negyedik helyet érte el a Kaulig Racing 31-es autójával.

Teljes eredménylista.

A Busch Lite Clash kvalifikációja magyar idő szerint hajnali fél 3-kor kezdődik majd.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.