back to top
kedd, május 21, 2024

Elfogyott Denny Hamlin türelme

Dátum:

Megosztás:

Denny Hamlin és Ross Chastain ismét ütköztek, ezúttal az Atlanta Motor Speedwayen. Hamlinnek elege van és „befejezte a beszédet”, Chastain pedig ismét elnézést kért.

- Reklám -

A Joe Gibbs Racing versenyzője a futam végéhez közeledve a legjobb ötben csatázott, mikor Chastain felcsúszott az ívére és kiforgatta Hamlin 11-es rajtszámú Toyotáját.

- Reklám -

Hamlin visszaesett az ütközés következtében a mezőny végére, egy későbbi balesetben pedig még nagyobb sérüléseket szenvedett, így csak a 25. helyen végzett.

A két pilóta kálváriája Gatewayen kezdődött, ahol Chastain a falba lökte Hamlint, aki ennek következtében összetört és a verseny hátralévő részét azzal töltötte, hogy minden lekörözés alkalmával feltartotta Chastaint.

- Reklám -

Hamlin ezután jelezte, hogy a rájátszás során visszavág Chastainnek. A két pilóta az első incidens óta problémák nélkül versenyzett egymással egészen a mostani atlantai futamig.

Chastain átlépte a határokat

A futam után Hamlin nem sok mindent mondott, de az elég egyértelmű, hogy nem áll szándékában elengedni a dolgot.

Nagyon jó pozíciónk volt, és azon voltunk, hogy az 1-es (Chastain) mellett elmenjünk, és a harmadik helyen legyünk a külső sorban” – mondta Hamlin.

Nagyon elégedett voltam azzal, hogy hol álltam az biztos. Azt hiszem, az 1-es valószínűleg megérezte, hogy mindjárt elmegyünk mellette, ezért üldözőbe vett minket, és belénk jött.”

Majd hozzátette: „Mindenkinek más a tűréshatára, és mint azt mindannyian tudjátok, én már elértem a csúcsomat.

Ez most más volt

Chastain szerint az ütközés véletlen volt, és bár bocsánatot kért, nem gondolja, hogy ez összehasonlítható azzal, ami Gatewayben történt. Azt is elmondta, hogy egyszerűen túlbecsülte a tapadást, amit Hamlin alatt tudott volna elérni.

Ezt az esetet nem helyezem a többi incidens közelébe.