vasárnap, április 14, 2024

Räikkönen nem készül különösebben első NASCAR Cup versényre

Dátum:

Megosztás:

Kimi Räikkönen augusztusban, egy NASCAR versenyen tér vissza versenyzéshez.

- Reklám -

Kimi Räikkönen, aki hosszú F1-es pályafutását a tavalyi Abu Dhabi Nagydíjon fejezte be, több mint hat hónapja nem versenyzett. A szünet augusztus 21-én ér véget, amikor a finn az Egyesült Államokban lép majd pályára, Watkins Glenben.

- Reklám -

Egy Chevrolet Camaróval fog versenyezni a Trackhouse csapat színeiben.

„A csapat már tavaly is érdeklődött, de akkor még kicsit nyitva hagyták a kérdést. Jó, hogy kipróbálhatom” – mondta Räikkönen szponzora, az iLOQ által szervezett sajtótájékoztatón.

- Reklám -

Egyelőre egyszeri alkalomról van szó, de Räikkönen nem zárta ki a folytatás lehetőségét sem.

„Majd meglátjuk. Azt szerették volna, hogy idén 2-3 versenyen is rajthoz álljak. De még nem igazán akartam utazni.”

A Jégember számára teljesen új helyszín lesz Watkins Glen, a NASCAR közeg azonban nem. 2011-ben egy Nationwide Series versenyen indult, noha NASCAR Cup Seriesben most áll majd rajthoz először.

„A NASCAR akkoriban szórakoztató volt, még úgy is, hogy nem a fő sorozatban versenyeztem. A sorozat GT-sorozattá változott. Az idei szezonban az autók sokat változtak” – idézi a finnt az yle.fi.

Bizonyos szempontból jobban is élvezte, mint a Forma-1-et.

„A NASCAR viszonylag nyugodt és egészen más stílusú. Ezeket a korábbi autókat meglepően jó volt vezetni. Régimódi érzés. Maga az esemény is egészen másféle.” – mondta Räikkönen.

Nincsenek különösebb tervei az augusztusi versenyre való felkészüléssel kapcsolatban. F1-es pályafutása befejezése óta folytatta a fizikai edzéseket. Azt mondja, hogy a sportos mindennapok nagyon természetesek számára.

„Semmilyen különleges módon [nem készül]. Kicsit korábban érkezünk, hogy az autót és a cuccokat formába hozzuk.”

„Nagyjából ugyanezt a mintát követtem eddig is. Egy kis edzés mindig is volt. De ha egy nap nem érdekelt, akkor nem erőltettem. Eleget teszek azért, hogy fitten maradjak” – mondja Räikkönen.

Räikkönen 2011-ben Kyle Busch csapattársaként versenyzett, aki 2015-ben és 2019-ben megnyerte a NASCAR Cup bajnokságát. Busch a mai napig részt vesz a sorozatban. Az idei szezonban a sorozatban az 1997-es F1-es bajnok Jacques Villeneuve is versenyzett. Räikkönen a 2000-es évek elején versenyzett ellene az F1-ben.

„A múltban versenyeztem néhány versenyző ellen. De nem ismerek onnan [a NASCAR mezőnyből] senkit. De legutóbb mindenki segített, ha kértem. Nem hiszem, hogy ez megváltozott volna.”