csütörtök, június 1, 2023

Ekkora blamát! A Fellebbviteli Bizottság felülbírálta a NASCAR döntését

Date:

Share:

Jeremy Clements megnyerte a fellebbezését, és a daytonai győzelme mostantól beleszámít az Xfinity Series 2022-es rájátszásába.

- Advertisement -

Clements egy 164 futamból álló nyeretlenségi sorozatnak vetett véget egy sokkoló győzelemmel augusztus 28-án, az eső miatt elhalasztott Daytona International Speedway-i versenyen, és az 51-es Chevrolet-je átment a verseny utáni ellenőrzésen a pályán.

- Advertisement -

Még azon a héten azonban a NASCAR illetékesei megbüntették Clements csapatát, mert egy nem engedélyezett szívócső volt a motorján, amelyet – a kötelezettségnek eleget téve – a NASCAR Kutatási és Fejlesztési központjába vittek.

Bár Clements megtarthatta a győzelmét, de a rájátszásba ez nem számított volna be, ráadásul megfosztották 75 versenyzői és tulajdonosi pontjától, valamint 10 rájátszási ponttól, a csapatfőnökét pedig 60 000 dolláros pénzbírsággal sújtották.

Kedden egy háromtagú Nemzeti Motorsport Fellebbviteli Bizottság megállapította, hogy Clements csapata nem sértette meg a szabályt, és visszavonta az összes büntetést.

Clements mostantól a daytonai győzelmet felhasználhatja a 2022-es Xfinity rájátszásba való kvalifikációhoz. Az alapszakaszból még egy futam van hátra – ezen a hétvégén Bristolban.

Clements csapata a következő közleményt adta ki:

Kis, családi tulajdonban lévő csapatunk keményen dolgozik, hogy minden héten biztonságos, legális és versenyképes autóval menjen a versenypályára, és örülünk, hogy a korábbi döntést hatályon kívül helyezték” – írta a csapat.

Továbbra is arra összpontosítunk, hogy a 2022-es NASCAR Xfinity Series bajnoki címért versenyezzünk, és nagyra értékeljük rajongóink és szponzoraink folyamatos támogatását.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.