vasárnap, április 21, 2024

Éjszakai túlóra, avagy így vette be újra a legendás 24-es autó Martinsville-t

Dátum:

Megosztás:

William Byron érzelmes, és persze domináns győzelmet aratott a NASCAR Cup Series Martinsville-i versenyén.

- Reklám -

Nos, nem volt egyszerű az első két szegmensről értékelhető összeállítást csinálni, hiszen nem sok minden történt a verseny ezen szakaszában.

- Reklám -

A Martinsville-i pole-ból induló Chase Elliott dominánst teljesítményt nyújtott, és megnyerte az első, és a második szakaszt is, igaz mindkét rész végén a forgalom miatt izgalmasan alakult számára a finis.

A harmadik, és egyben utolsó szakasz elején William Byron átvette a vezetést, és már nem is engedte ki azt a kezéből a verseny végéig.

- Reklám -

Clint Bowyer „CAUTION!” kiáltása mindent elmondott a verseny izgalmairól. A 38-as rajtszámú David Gilliland miatti sárga zászlónak – 6 körrel a verseny vége előtt – Byronon kívül mindenki örült.

Nem volt ez meglepő, hiszen a Next Gen autóval nehéz volt előzni a Martinsville-i pályán, és zöld zászló alatt nem történt előzés az első helyért a 400 körös verseny alatt.

A „hosszabbításban” Joey Logano került William Byron mögé, azonban a 22-es rajtszámú autó sofőrje egyszerűen nem volt elég agresszív ahhoz, hogy megelőzze a 24-es autót, így William Byron nyerte a NASCAR Cup Series Martinsville-i versenyét.

Fantasztikus érzés” – mondta Byron a verseny után. „Amikor az utolsó sárga kijött, azt hittem, hogy mindenki mögöttünk a boxba megy, de szerencsére kint maradtak.

Agresszívak voltunk. Úgy éreztük, hogy könnyedén üzemi hőfokra tudjuk hozni a gumikat és rendben leszünk. Erre szükségünk is volt, hiszen az egyik legagresszívabb srác volt mögöttünk Joey Logano személyében.

William Byron a verseny utáni érzelmes interjújában rákot legyőző anyukájának ajánlotta győzelmét.

Byron és Chase Elliott – a Hendrick Motorsports versenyzői – hihetetlen módon 397 kört vezettek a 403 körös Martinsville-i versenyen.