szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARÉjszakai túlóra, avagy így vette be újra a legendás 24-es autó Martinsville-t

Éjszakai túlóra, avagy így vette be újra a legendás 24-es autó Martinsville-t

- Hirdetés -

William Byron érzelmes, és persze domináns győzelmet aratott a NASCAR Cup Series Martinsville-i versenyén.

Nos, nem volt egyszerű az első két szegmensről értékelhető összeállítást csinálni, hiszen nem sok minden történt a verseny ezen szakaszában.

- Hirdetés -

A Martinsville-i pole-ból induló Chase Elliott dominánst teljesítményt nyújtott, és megnyerte az első, és a második szakaszt is, igaz mindkét rész végén a forgalom miatt izgalmasan alakult számára a finis.

A harmadik, és egyben utolsó szakasz elején William Byron átvette a vezetést, és már nem is engedte ki azt a kezéből a verseny végéig.

- Hirdetés -

Clint Bowyer “CAUTION!” kiáltása mindent elmondott a verseny izgalmairól. A 38-as rajtszámú David Gilliland miatti sárga zászlónak – 6 körrel a verseny vége előtt – Byronon kívül mindenki örült.

Nem volt ez meglepő, hiszen a Next Gen autóval nehéz volt előzni a Martinsville-i pályán, és zöld zászló alatt nem történt előzés az első helyért a 400 körös verseny alatt.

A “hosszabbításban” Joey Logano került William Byron mögé, azonban a 22-es rajtszámú autó sofőrje egyszerűen nem volt elég agresszív ahhoz, hogy megelőzze a 24-es autót, így William Byron nyerte a NASCAR Cup Series Martinsville-i versenyét.

Fantasztikus érzés” – mondta Byron a verseny után. “Amikor az utolsó sárga kijött, azt hittem, hogy mindenki mögöttünk a boxba megy, de szerencsére kint maradtak.

Agresszívak voltunk. Úgy éreztük, hogy könnyedén üzemi hőfokra tudjuk hozni a gumikat és rendben leszünk. Erre szükségünk is volt, hiszen az egyik legagresszívabb srác volt mögöttünk Joey Logano személyében.

William Byron a verseny utáni érzelmes interjújában rákot legyőző anyukájának ajánlotta győzelmét.

Byron és Chase Elliott – a Hendrick Motorsports versenyzői – hihetetlen módon 397 kört vezettek a 403 körös Martinsville-i versenyen.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss