hétfő, június 27, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarRákot legyőző anyukájának ajánlotta győzelmét William Byron

Rákot legyőző anyukájának ajánlotta győzelmét William Byron

- Hirdetés -

Byronnak ez több volt, mint egy nagy győzelem szombat este. Ez egy kiváló lehetőség volt arra, hogy tisztelegjen édesanyja előtt is.

A NASCAR-versenyzés nem mindig a győzelemről és a vereségről, a rivalizálásról és a versengésről, vagy egymás autóinak veréséről és ütlegeléséről szól.

- Hirdetés -

Persze ez is fontos. William Byron domináns teljesítménnyel nyerte a vasárnap éjszakai versenyt és ezzel ő lett az első kétszeres Cup győztes ebben a szezonban.

Szombat este azonban sokkal több volt a tét. Ez volt Byron életének egyik legijesztőbb pillanatának egyéves évfordulója.

- Hirdetés -

Ez 2021. április 11-én történt, és miközben Byron a Hendrick Motorsports Chevrolet-jével aznap este a negyedik helyen végzett, édesanyja, Dana a kórházba tartózkodott, miután rosszul lett a versenyen.

Az orvosok megállapították, hogy édesanyja egy “mini stroke”-ot kapott. Szerencsére Dana Byront időben kórházba szállították, így a stroke hatása végül minimálisra csökkent.

De bármennyire is optimista volt Dana, fia, William és a Byron család többi tagja a “mini stroke” után, ekkor jött vissza a diagnózis második része, amely sokkal ijesztőbb kimenetelű volt: Danának agydaganata volt.

Szerencsére, mint kiderült, Dana Byronnak a rák egy ritka, de nagyon jól kezelhető formája, az úgynevezett MALT-limfóma volt, és csak az agyának bal oldalán lokalizálódott. És több hónapos kezelés után “remekül van” – mondta William a szombati győzelem után.

William Byron, Rudy Fugle és a híres "Grandfather Clock"
William Byron, Rudy Fugle és a híres “Grandfather Clock” Fotó: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCAR Media

Byron érzelmes volt a verseny után

Bár a győzelem az övé és a csapatáé volt, az édesanyjának is szólt.

Ez a győzelem az anyukámnak szól” – mondta Byron az FS1-nek a Martinsville Speedway-en aratott győzelme után. “Tavaly ugyanezen a hétvégén volt egyfajta mini agyvérzése, és agydaganatot diagnosztizáltak nála.

Sokat jelent, hogy itt van. Ez egy őrült év volt, de jól van, és köszönöm mindenkinek a támogatást. Úgy éreztem, mintha lélekben velem lett volna az autóban.

Byron nem bírta magában tartani, mennyit jelentett neki, hogy az édesanyja személyesen is ott volt vele győzelménél, és érzelmes interjút adott a verseny uátn.

Szeretem a szüleimet” – mondta William. “Annyira támogattak, de hagyták, hogy magamtól nőjek fel, hogy a magam ura legyek. Mindig kiálltak mellettem.”

Aztán nevetett, mert a szombati győzelem három napon belül a második alkalom volt, hogy kiérdemelte az egyik ikonikus martinsville-i “Grandfather Clock”-ot. A Truck Series csütörtöki futamát is ő nyerte ott.

Vannak versenyzők, akik egész életükben nem nyernek egyet sem ezekből az értékes órákból, és most Byron már kettőt is kapott.

Mindig is szerettem volna nyerni Martinsville-ben, és most ezen a hétvégén két órát is kaptam, úgyhogy ezt élvezni fogom” – mondta William Byron.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss