back to top
csütörtök, május 30, 2024

Earnhardt vezérletével a LEGENDÁS 3-as autó került a pole-ba

Dátum:

Megosztás:

Jeffrey Earnhardt vezérletével a Richard Childress Racing legendás 3-as autója lesz a pole-ban, a szombati talladegai Xfinity versenyen.

- Reklám -

Earnhardt, a NASCAR Hall of Famer Dale Earnhardt Sr. unokája és a szintén Hall of Famer Dale Earnhardt Jr. unokaöccse futotta a leggyorsabb kört a NASCAR Xfinity Series szombati időmérőjén.

- Reklám -

A 32 éves versenyző, aki az első körben a harmadik leggyorsabb volt, megelőzte RCR-csapattársát, Austin Hillt, és megszerezte pályafutása első pole pozícióját.

Én mondom, ez hihetetlen, ember! Évek óta erről álmodtam, hogy megkapjam ezt a lehetőséget, és most minden a helyére került. A jó Isten gondoskodott rólunk.

- Reklám -

Az RCR-nél dolgozó srácok – ez inkább nekik köszönhető, mint nekem. Újra és újra bebizonyították, hogy gyors autókat hoznak a superspeedwayekre. Nem rossz a rajtpozíció – megpróbálunk itt maradni az egész versenyen.

Remélhetőleg győzelemre tudjuk vinni a 3-as autót.

Ty Gibbs, aki három egymást követő pole-t nyert, a harmadik helyen végzett, míg Sheldon Creed lett a negyedik, Daniel Hemric pedig az ötödik.

Jeffrey Earnhardt mindhárom NASCAR nemzeti sorozatban – Cup, Xfinity és Truck Series – versenyzett már, az Xfinityben pedig ebben a szezonban a Sam Hunt Racinggel futott egy részprogramot. Az idei év eddigi négy rajtja során a legjobb helyezése egy 13. hely volt márciusban Atlantában.

Earnhardt eddig 76 alkalommal indult a Cupban, 10 alkalommal a Truck Seriesben és 135 alkalommal az Xfinityben. Legjobb eredménye egy 3. hely volt Charlotte-ban 2019-ben, a Joe Gibbs Racing színeiben.

Köszönettel tartozom Richardnak (Childress, csapattulajdonos), amiért lehetőséget adott nekem, hogy a 3-as rajtszámú autót vezethessem” – mondta Earnhardt. „Ez olyasmi, amit már évek óta próbáltunk összehozni.

Dale Earnhardt a NASCAR rekordot jelentő hét kupasorozatbeli bajnoki címéből hatot az RCR-rel nyert.

Larry McReynolds, aki az Dale Earnhardt csapatfőnöke volt 1998-ban, amikor megszerezte egyetlen Daytona 500-as győzelmét, ezen a hétvégén Jeffrey Earnhardt csapatfőnökeként – 2000 óta először – dolgozik. McReynolds 2001 óta a Fox Sports televíziós elemzője.

Rajtfelállás a szombaton 22:00-kor kezdődő versenyre