hétfő, március 4, 2024

Denny Hamlin KITÁLALT a NASCAR döntése után

Dátum:

Megosztás:

Végre megszólalt Denny Hamlin a hétközi mém-botránnyal kapcsolatban, aminek következményeként érzékenyítő tréningre kell mennie.

- Reklám -

Denny Hamlin elmondta, hogy valakitől üzenetben kapta a mémet, amely Kyle Larson vezetésén gúnyolódott, és ő pedig gondolkodás nélkül kirakta azt twittere.

- Reklám -

Azt gondoltam, hogy nagyon vicces volt” – mondta Hamlin. „Emellett érzéketlen is. Megértem a felháborodást.

Persze a széria, a média és a NASCAR egyre változó rajongótábora egyből lecsapott a Joe Gibbs Racing versenyzőjére.

- Reklám -

Hamlin néhány órával később bocsánatot kért és törölte a tweetet, azonban a NASCAR-nak ez nem volt elég, így érzékenyítő tréningre küldte őt.

„Tiszteletben tartom a döntésüket. Megértem, hogy mi az álláspont az ilyen típusú történésekkel kapcsolatban” – mondta Hamlin szombaton a Dover Motor Speedwayen.

Láttam az összefüggést abban ahogy ő vezetett, illetve abban ahogy a nő vezetett a mémben. Nem is gondoltam arra, hogy ez a női ázsiai.

Ez az érzéketlen része a dolognak, igaz? Bárki is alkotta meg, gondolom, egy ázsiai nyelven beszélő nő elé tette a nevét. Gondolom, ezzel gúnyt űz belőle.

Hamlin tweetje közel hét órán át volt fent, mielőtt törölte volna.

Határozottan megértem, hogy néhányan sértőnek találhatják” – mondta Hamlin.

Larson megérti Hamlin problémáját

Természetesen Kyle Larson is megszólalt az ügyben, azonban ő nem csinált nagy ügyet belőle.

Részemről nincs harag” – mondta Larson. „Azt hiszem, miután kitette azonnal rájött, hogy mennyire sértő lehet.”

Larson persze hasonló cipőben járt 2020-ban, amikor egy virtuális versenyen egy feketéket sértő szót mondott ki, azonban ő még az állását is elvesztette, és majdnem a karrierjének is vége lett. Így talán érthető, hogy elnéző volt Hamlinnel szemben

Személy szerint engem nem sértett meg. Szerintem a NASCAR azt tette, amit tennie kellett, és nagyra értékelem, hogy Denny végigjárta a lépéseket, hogy tanuljon ebből” – mondta a 2021-es bajnok.

Ez szimplán egy rossz döntés volt a részéről. Azt hiszem, abban a helyzetben, amiben mi vagyunk, nagyon óvatosnak kell lennünk azzal, hogy mit adunk ki a nyilvánosságnak.

Tudom, hogy sokat fog tanulni ebből a következő néhány hétben. Azt hiszem, mindannyian készen állunk arra, hogy túllépjünk rajta, és újra a versenyzésre koncentráljunk.

Larson szerint Hamlin megtanulta, hogy „több millió más ember van, akit egy ilyen tweet sérthet.