back to top
péntek, június 21, 2024

Laguna Seca az Acuráé, Taylorék az élen az időmérőn

Dátum:

Megosztás:

A Wayne Taylor Racing magabiztos teljesítménnyel szerezte meg a pole pozíciót az IMSA sportautó bajnokság Laguna Seca-i fordulóján.

- Reklám -

Az Acura által épített autók már az edzéseken is gyorsak voltak, és az első két edzést a Wayne Raylor Racing 10-es autója vitte el – annak ellenére, hogy sokszor óriási forgalom volt a pályán.

- Reklám -

Nem történt meglepetés tehát azáltal, hogy Ricky Taylor és Oliver Jarvis révén az Acura autói rajtolhatnak majd az élről a vasárnapi Laguna Seca-i versenyen.

A Wayne Taylor Racing versenyzője 1:13.924-es idővel szerezte meg a pole-t, amivel kicsit kevesebb, mint egy tizeddel megelőzte Jarvist, a 60-as rajtszámú Meyer Shank Racing Acura ARX-05-ban.

- Reklám -

Ez volt Taylor második IMSA WeatherTech SportsCar Championship pole-ja a szezonban, miután a Daytona-i 24 órás kvalifikációs versenyén is ez a csapat szerezte meg az első helyet.

A második sorban a Ganassi kéd Cadillac-je következik, elől a 02-es mögűle pedig a 01-es autó. JDC-Miller Motorsports 5-ös rajtszámú Cadillacje lett az ötödik, megelőzve Tristan Nunez 31-es Action Express Racing Cadillacjét.

Az LMP2-ben a PR1/Mathiasen Motorsports bérelte ki az első sort, itt a Steven Thomas vezette a 11-es számú Oreca 07 Gibson várhatja majd az első helyről a vasárnapi versenyt Laguna Seca-ban.

Porsche pole a GTD Pro-ban, Mercedes első hely a GTD-ben

Mathieu Jaminet szerezte meg a 9-es számú Pfaff Motorsports Porschéval a GTD Pro osztály pole pozícióját Laguna Secában, megelőzve Dani Juncadellát és Alex Riberast.

A Porsche gyári pilótája 1:23.142-es idővel, 0,022 másodperccel előzte meg Juncadellát, aki a 79-es számú WeatherTech Racing Mercedes-AMG GT3 Evo-t vezette.

Riberas, aki a 15 perces edzés nagy részében az első helyen állt, végül a harmadik lett a Heart of Racing Aston Martin Vantage GT3-mal, amely sorozatban második kategóriagyőzelmére pályázik.

A GTD osztályban a Winward Racing Mercedes szerezte meg az első rajthelyet, miután az utolsó pillanatokban a lista élére ugrott a csapat.

A GTD Pro bajnokságban vezető, 3-as rajtszámú Chevrolet Corvette C8.R GTD amely Laguna Secában 20 kg többletsúlyt cipel, a 13. helyre kvalifikálta a 20 autóból álló GTD Pro/GTD mezőny összesített mezőnyében.

Az időmérő végeredménye