vasárnap, április 21, 2024

Verstappen elődje megint megméretteti magát a NASCAR-ban

Dátum:

Megosztás:

Danyiil Kvjat elindul a NASCAR másodosztályának, az Xfinity Seriesnek az austini futamán.

- Reklám -

Nemrég jelentették be, hogy nemcsak egy – Kamui Kobajasi –, hanem mindjárt kettő korábbi Forma–1-es versenyző fog részt venni a NASCAR austini fordulójában. Azonban a japán pilótával ellentétben Danyiil Kvjat nem a csúcskategória, hanem a másodosztálynak tekinthető Xfinity Series versenyén fog elindulni. Kvjat az SS-Green Light Racing 7-es rajtszámú autóját fogja vezetni a március 23-án sorra kerülő Focused Health 250 nevet kapó viadalon, amelynek az austini COTA lesz a helyszíne.

- Reklám -

Összességében ez lesz Kvjat ötödik bevetése a NASCAR-ban. 2022-ben három Cup Series versenyen állt rajthoz a Team Hezeberg 26-os autójával. Ugyanabban az évben már az Xfinity Seriesben is kipróbálta magát, a charlotte-i oválpálya roval kialakításán a tizenötödik helyet érte el a Sam Hunt Racing által felkészített Toyotával.

Kvyat: Az F1 után a NASCAR a legmenőbb autósport a világon

- Reklám -

Kvjat idén az Endurance Világbajnokság küzdelmeiben vesz részt teljes szezonos versenyzőként. Az orosz pilóta az Iron Lynx által üzemeltetett 63-as rajtszámú Lamborghini hiperautót vezeti a WEC futamain.

Az ufai pilóta 2014 és 2020 között versenyzett a Forma–1-ben, ennek az időszaknak a nagyobb részében a Red Bull fiókalakulatának (Toro Rosso) az alkalmazásában állt. Kicsit több mint egy szezon erejéig az osztrákok nagycsapatánál is megmutathatta magát. Azonban a 2016-os idény negyedik futama után lecserélték Max Verstappenre.