szombat, április 20, 2024

David Ragan ismét elindul a Daytona 500-on

Dátum:

Megosztás:

David Ragan fogja vezetni a Rick Ware Racing 15-ös rajtszámú versenyautóját a Daytona 500-on. A megállapodás értelmében még több versenyen is alkalmazhatják őt.

- Reklám -

A 36 éves Ragan, aki 472-szer indult a NASCAR Cup Seriesben, a 2019-es szezon végén jelentette be visszavonulását a teljes szezonos versenyzéstől.

- Reklám -

Ez elmúlt két évben csak egy-egy futamon indult. Mindkét verseny a Daytona 500 volt. Ez lesz a 16. Daytona 500-as versenye.

Nagyon örülök, hogy újra a Daytona 500-on indulhatok az RWR (Rick Ware Racing – a szerk.) új, 2022-es Ford Mustangjával” – mondta Ragan a csapat közleményében.

- Reklám -

Mindig is szerettem Daytonában versenyezni, és tudom, hogy az idei változások miatt nagy esélyünk lesz arra, hogy köröket vezessünk és harcba szálljunk a győzelemért.

A Daytona 500 egy különleges verseny a világ legjobb versenyzőivel, és alig várom, hogy pályára lépjek” – tette hozzá David Ragan.

A csapat nem közölte, hogy Ragan milyen más versenyeken indul még az idei szezonban.

Ragan karrierje során két győzelmet szerzett a NASCAR Cup Seriesben. A 2011 júliusi daytonai futamot a Roush Fenway Racing színeiben nyerte meg, a 2013 tavaszi talladegai versenyt pedig a Front Row Motorsports alkalmazásában.

Ryan Preece is indul majd a 15-ös autóval

Mindeközben azt is bejelentették, hogy az idei évben a Stewart-Haas Racing (SHR) tartalékversenyzőjeként munkálkodó Preece is beülhet majd néhány verseny erejéig a Rick Ware Racing 15-ös autójába.

2022-ben az RWR lesz az SHR fiókcsapata, így nem okoz meglepetés, hogy láthatjuk Preece-t a 15-ös járgányban.

Preece első versenye a szezont megelőző Busch Clash-en lesz.