back to top
vasárnap, június 23, 2024

WEC-kategóriacímvédőket indít a Risi Ferrari a daytonai 24 óráson

Dátum:

Megosztás:

James Calado és Alessandro Pier Guidi tavaly WEC-bajnoki címet és Le Mans-i sikert ünnepelhetett kategóriájában. Most őket jelentette be Ferrari 488-asba a Risi Competizione.

- Reklám -

Alessandro Pier Guidi és James Calado lesznek többek között azok a versenyzők, akik a Risi-Ferrari 488-ast vezethetik a daytonai 24 órás során. Csapattársaik Daniel Serra és Davide Rigon lesznek. Serra szintén a WEC-ből ismert, ő Guidiékhez képest a másik AF Corse Ferrariban ült a tavalyi szezon során. Davide Rigon tavalyra elvesztette helyét az emlegetett AF Corsénál Miguel Molinával szemben.

- Reklám -

Guidi, Calado és Rigon tavaly Jules Gounonnal kiegészülve negyedikek lettek kategóriájukban, 2019-ben pedig az emlegetett trió akkor még Molinával lett második. A daytonai szezonnyitón túli tervekről a csapat egyelőre nem árult el konkrétumokat. A jelenlegi álláspont szerint „mérlegelik” a további versenyeken való indulást. A risi immár huszonkettedszer vág neki a daytonai 24 órásnak, eddig viszont mindössze egyszer, még 2002-ben sikerült nyernie a maga kategóriájában. Anthony Lazzaro, Bill Rand, Terry Borcheller és Ralf Kelleners SRPII-es kategóriagyőzelme akkor az abszolút értékelésben is harmadik helyet jelentett Daytonában.

„A daytonai 24 órás mindig ott van a fejemben olyan versenyként, amit meg kell nyerni” – fogalmazott egyértelműen Giuseppe Risi csapatfőnök. „Idén ráadásul új Ferrari 488-assal is indulunk, amibe nagyon tehetséges versenyzők ülnek be Calado, Pier Guidi, Rigon és Serra személyében. Mind nagyon tehetséges versenyzők, akik folyamatosan a világ legjobbjaival versenyeznek. James és Ale tavaly bajnoki címet és Le Mans-győzelmet ünnepelhettek a WEC-ben, de Davide és Daniel is folyamatosan öregbítik a Ferrari hírnevét. Ezzel a felállással és a mindig felkészült csapattal jó esélyünk kell, hogy legyen a győzelemre a GTD Próban.

- Reklám -

Davide Rigon egy hátsérülésből visszatérve igyekszik a legjobb eredményhez segíteni a csapatot, amit még Spában szenvedett el. A Risin kívül még az AF Corse és a Cetilar versenyeznek még Ferrarival, ők azonban a GTD kategóriában.