vasárnap, április 14, 2024

Newgarden visszavágott a csalódásokért, és megnyerte Road Americát

Dátum:

Megosztás:

Josef Newgarden ellenállhatatlan teljesítményt nyújtott Road Americában azután, hogy tavaly két körrel a vége előtt bukta el első helyét.

- Reklám -

A pole-ból induló Alexander Rossi jól kapta el a rajtot, de a boxban elveszítette vezető pozícióját Josef Newgardennel szemben, és ezt már nem is engedte ki a kezéből a verseny végéig.

- Reklám -

Még úgy sem sikerült kimozgatni Newgardent ezt a fantasztikus formából, hogy rengeteg sárga zászlós periódus tarkította a futamot.

A nap ötödik és egyben utolsó figyelmeztető jelzése a verseny végén jött, de ahelyett, hogy Rossi meg tudta volna támadni őt, végül még Marcus Ericsson is megelőzte az Andretti Autosport versenyzőjét.

- Reklám -

Newgarden 3,3 másodperces előnnyel nyert Ericsson, és 5,6 másodperces előnnyel Rossi előtt. Ez volt az idei 3. győzelme.

Csak próbáltam arra koncentrálni, amit tennem kell” – mondta Newgarden. „Egyszerűen hihetetlen munkát végzett mindenki a Team Penske-nél. Az első kiállás után csak úgy szárnyalt az autó”

A Penske sofőrje 1 millió dolláros bónuszt vihet haza, mivel mindhárom pályatípuson nyert idén (épített, utcai, ovál) – ennek a felét azonban jótékonysági célokra fogja felajánlani.

Az Andretti egyébként idei egyik legjobb napját tudhatja maga mögött, hiszen a top 5-be három versenyzőjük is befért. Romain Grosjean negyedik, Colton Herta ötödik lett.

A versenyt két, a bajnoki címért küzdő pilóta szerencsétlen kiesése is beárnyékolta: Ericsson és csapattársa, Alex Palou ütköztek, ami miatt a regnáló bajnok bal első kereke megsérült, és az utolsó helyen végzett, az AMSP-s Pato O’Ward pedig kilenc körrel a vége előtt motorhiba miatt állt ki.

Érdemes még megemlíteni Will Power és Devlin DeFrancesco külön csatáját. Utóbbi egy eléggé bátor manővert próbált meg az 5-ös kanyar féktávján, aminek az lett az eredménye, hogy beleküldte riválisát a falba.

Power végül a 19. helyen ért célba, éppen DeFrancesco mögött.

Végeredmény