péntek, június 9, 2023

Nagy repülés az IndyCar betétfutamán, leszakította a kerítést az autó

Dátum:

Megosztás:

A hétvége folyamán több széria is az IndyCar betétfutamaként szerepel Road Americában. Az Indy Lights versenyén óriási baleset történt.

- Advertisement -

Christian Bogle volt az érintett, aki az 5-ös kanyarban egyelőre megmagyarázhatatlan okokból lesodródott a pályáról, majd a kerékvető megdobta autóját, és a kerítésben kötött ki.

- Advertisement -

Bogle szerencsére jól van, bevitték őt átvizsgálásra, ahol megállapították, hogy nem esett bántódása.

Nem úgy a Road America-i pályát övező kerítésnek, mely szinte teljesen beszakadt egy bizonyos szakaszon, így a személyzetnek hatalmas, és gyors munkát kell összehozniuk, hogy végezzenek majd a 18:30-kor kezdődő IndyCar versenyre.

Az Indy Lights futamát egyébként majd csak az IndyCar után fogják letudni, hiszen a tévés közvetítési jogok miatt időben el kell kezdődnie a fő széria versenyének.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.