back to top
hétfő, május 20, 2024

Corey Lajoie az atlantai ötödik helye után: Ez még csak a kezdet!

Dátum:

Megosztás:

Corey Lajoie, aki második teljes szezonjában versenyez a Spire Motorsports színeiben a 7-es Chevrolet-nél, 5. lett Atlantában.

- Reklám -

LaJoie-nak ez az első top 5-ös helyezése 169 NASCAR Cup Series indulás után, csapatának, a Spire Motorsportsnak pedig mindössze a második top 5-ös helyezése 154. versenyükön.

- Reklám -

Azt hiszem a szurkolók jobban örültek ennek, mint én” – mondta a 30 éves LaJoie.

Király volt jó eredményt szállítani a szurkolóknak, a partnereinknek, és mindenkinek, aki részese volt a karrieremnek, aki hitt a képességeimben.

- Reklám -

Egy ilyen eredményt elérni nagyszerű, és végre megszereztem az első top 5-ös helyezést ezeknek a srácoknak, és remélhetőleg nem az utolsót.

Számomra ez nem az út vége. Még csak most kezdtük el.

Bár a Spire nincs egy Hendrick Motorsports vagy a Joe Gibbs Racing szintjén, LaJoie a szezon első öt futamán keresztül jobb helyen áll a sorozat tabelláján (24.), mint néhány élvonalbeli pilóta (Denny Hamlin, 26. és Christopher Bell, 30.).

A Next Gen autó bevezetése a Cup Series-ben – és a NASCAR-versenyzés forradalmi változásai – segítettek kiegyenlíteni a versenyzői feltételeket, legalábbis a szezon kezdetén.

Minden csapat és versenyző újratanulja, hogyan kell vezetni és beállítani az autót, de LaJoie úgy véli, hogy a legjobb csapatok előnye a szezon előrehaladtával még így is ki fog alakulni.

Kicsit furcsa a pontokat nézni. Nem hiszem, hogy ez sokáig így marad, mert egy olyan srácot, mint Denny vagy Christopher Bell, nem lehet túl sokáig távol tartani a győzelemtől” – jelentette ki Corey LaJoie.

Öt futammal az év kezdete után magad mögött látni Hamlint és Bellt egy kicsit különleges érzés, de mi nem ezekkel a srácokkal versenyzünk. Rá fognak érezni majd erre az új autóra, és simán bejutnak a rájátszásba.

LaJoie elmondta, hogy csapata reális célokra összpontosít, mint például a top 20-ba kerülés és a körülöttük lévő hasonló csapatokkal szembeni előnyszerzés a tabellán.

Corey Lajoie
Fotó: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCAR Media

A java még csak most jön?

A következő három futam – vasárnap a Circuit of the Americas, majd a rövid oválok, Richmond és Martinsville – jó lehetőségeket kínál LaJoie számára, hogy továbbra is ott legyen a versenyben.

Úgy gondolom, hogy a következő egy hónapban előnyt szerezhetünk azokkal a csapatokkal szemben, akiket úgy érezzük, hogy megverhetünk a pontversenyben, és remélhetőleg a top 25-ben tudjuk befejezni majd a szezont.”

Továbbra is csak magunkkal fogunk foglalkozni, a többi dolog pedig majd kialakul magától.

Vasárnap LaJoie is balesetbe került, azonban mégis 5. tudott lenni, amely két dolgot mutatott meg LaJoie-nak – a Next Gen autó tartósságát és a csapat által a pályára vitt termék javulását.

Szerencsénk volt, ember. Nem sűrűn fordul elő, hogy az ember ilyen balesetet él át aztán a végén az első ötben végez. Gyors autónk volt” – mondta.

Úgy értem, ez megkönnyíti a munkámat, és amikor olyan autód van, hogy tudsz támadni, akkor minden könnyebb.