back to top
vasárnap, június 23, 2024

Fordra vált és partnerségre lép az SHR-el az SS GreenLight Racing

Dátum:

Megosztás:

A Xfinity Series-ben tevékenykedő SS GreenLight Racing Ford Mustangokkal vág neki az új szezonnak, miután szerződést kötött a Stewart-Haas Racinggel.

- Reklám -

Az észak-karolinai Mooresville-ben székelő csapat a Chevrolet Camarokat cseréli Fordokra.  Az együttműködés keretében a Stewart-Haas Racing pilótái is rajthoz állnak majd az Xfinity-s csapat autóival.

- Reklám -

A Mustangokat az SHR szállítja majd az alakulat részére, míg a motorokért a Roush Yates Engines felel majd. Az SHR emellett technikai támogatást is nyújt majd a teljes 33 versenyből álló szezonban.

Nagyon örülünk, hogy részesei lehetünk ennek az új kapcsolatnak az SS GreenLight Racinggel” – mondta Joe Custer, az SHR vezetője. „A csapat nagyon szeretne a következő szintre lépni és ezzel a technikai megállapodással nagyszerű helyzetben lesznek ahhoz, hogy a következő szezonban elérjék minden céljukat, vagy akár még túl is szárnyalják azokat, valamint a további növekedéshez is pozícionálják magukat.

- Reklám -

NASCAR Cup Series versenyzők az SS GreenLight autóiban

A megállapodás értelmében az SHR jelenlegi Cup Series versenyzője, Cole Custer a 2022-es szezon során legalább négy Xfinity-versenyen indul az SS GreenLight Racing színeiben, míg az SHR másik versenyzője, Chase Briscoe is legalább egy alkalommal rajthoz áll majd.

A NASCAR Xfinity Series-ben 1995 óta szereplő és 2017 óta teljes szezonos alakulatot létrehozó csapattulajdonos, Bobby Dotter örömmel tekint a szervezete következő fejezetére.

Izgatottan várom, hogy az idei szezonban csatlakozzunk a Ford Performance csoporthoz” – mondta. „Tudom, hogy bizonyítottan győztes termékük van és alig várom, hogy velük és a többi Ford-csapattal együtt dolgozhassunk.

A Stewart-Haas Racinggel már évek óta remek munkakapcsolatban állok más különböző versenyprojektek kapcsán, így nagyszerű látni, hogy ez a kapcsolat ilyen mértékben beérett. Az SHR-rel való korábbi partnerségem révén láttam, hogy a Ford mit tesz a csapataiért és a velük való szövetség biztosan felgyorsítja majd a tanulási folyamatainkat és jobb teljesítményt eredményezhet a következő szezonban.

Az SS GreenLight 2022-es felállása

A csapat azt is megerősítette, hogy az egyik teljes szezonos pilótájuk továbbra is Joe Graf Jr. lesz, aki már harmadik évét kezdi az alakulatnál.

Nagyon izgatott vagyok az új lehetőségek miatt.” – mondta Graf, aki 2020-ban csatlakozott a csapathoz. „Partnerségünk a Stewart-Haas Racinggel és a Forddal lehetővé teszi számunkra, hogy tovább fejlődjünk és remélhetőleg lehetőséget kapunk arra, hogy a NASCAR Xfinity Seriesben az eddigi legmagasabb szinten mutassuk meg képességeinket.

Ez az új kapcsolat a Stewart-Haas Racinggel többről szól, mint egy technikai szövetségről. Egy új család és egy olyan csapat tagja lehetünk, amely az elmúlt években óriási sikereket ért el az Xfinity Series-ben.” – tette hozzá.

Joe Williams lesz Graf csapatfőnöke 2022-ben.

Rengeteg munka vár ránk az elkövetkező hetekben és hónapokban, de úgy gondolom, hogy Joe folyamatos összpontosításával, eltökéltségével és kilátásaival készen áll arra, hogy hatalmas lépést tegyen előre. Szeretnénk neki mindent biztosítani az SS GreenLight Racingben töltött harmadik évéhez.” – mondta a csapattulajdonos, Bobby Dotter.

Graf teljes szezonos csapattársát és a további részleteket a csapat később jelenti be.