csütörtök, április 18, 2024

Cindric tudta, hogy Dillon szimplán keresztül hajt majd rajta

Dátum:

Megosztás:

Austin Cindric kiváló helyzetbe került a NASCAR Cup Series vasárnapi, esővel tarkított daytonai futamának végén, de tudta, mi lesz a sorsa.

- Reklám -

Cindric egyike volt azon keveseknek, akik a 160 körös verseny 138. körében el tudták kerülni a hatalmas, mezőny nagy részét összetörő balesetet.

- Reklám -

Martin Truex Jr. lökésével Cindric gyorsan az élre állt az újraindításkor, de Dillon szorosan mögötte maradt.

Nem sokkal később Cindric 2-es rajtszámú Fordja egy sereg Chevrolet-t talált maga mögött, mivel Tyler Reddick, Noah Gragson és Landon Cassill is csatlakozott az üldözéshez.

- Reklám -

Három körrel a vége előtt Dillon – a Richard Childress Racinges csapattársa, Reddick segítségével – nagy lendültetettel érkezett meg Cindric mögé, akinek hátulról nekiment. A 2-es autó megcsúszott, és csak óriási gépészkedések árán nem pördült meg.

Cindric talpra állt, és végül a harmadik helyen ért célba.

Meglökött egy másik versenyautó, amely 190, 200 mérföldes sebességgel haladt. Örülök, hogy megmentettem, és örülök, hogy volt esélyem visszajönni a harmadik helyre” – mondta Cindric.

„A rájátszásért versenyzett, úgyhogy számítottam rá, és megértem, hogy ez történt.”

Csak idő kérdése volt. Eléggé el vagyok keseredve. Ma volt esélyünk a győzelemre. Helyzetbe hoztuk magunkat. Egy karcolás sincs rajta. A francba.

Cindric elmondta, hogy nagyon nehéz elöl maradni, ha nincs körülötte segítség. Penske csapattársai, Joey Logano és Ryan Blaney is több kör hátrányban, sérült autóval mentek voltak az utolsó újraindításnál.

Tudtam, hogy könnyű célpont vagyok. Úgy éreztem magam, mintha megint egy Xfinity-verseny lett volna, mivel én voltam az egyetlen Ford a végén.

A vereség ellenére Cindric továbbra is a nagy egészre koncentrált – ami nem más, mint az, hogy a februári Daytona 500-as győzelmével már újonc szezonjában kvalifikálta magát a rájátszásra.

Ez egy elképesztő lehetőség, ugyanakkor ez az, amit elvárok magamtól, és minden bizonnyal a csapat is ezt várja tőlem” – magyarázta Cindric.

„Szóval eléggé motivált vagyok, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki a lehetőségből.”