csütörtök, június 1, 2023

Brutális baleset a NASCAR-ban, ez döntheti el a rájátszás sorsát

Date:

Share:

Az eső egyik pillanatról a másikra érkezett meg Daytonába, és emiatt a NASCAR Cup Series mezőnyének nagy része balesetezett.

- Advertisement -

A 160 körös verseny 138. körében elkezdett szakadni az eső Daytonában, de pont a lehető legrosszabb helyen.

- Advertisement -

A mezőny éppen az 1-es kanyarhoz érkezett, az eső pedig pont ebben a pillanatban érkezett meg a pályára, az élen álló autók pedig tehetetlenül csúsztak a falba.

A füstből és karambolból Austin Dillon emelkedett ki, aki az alsó íven elcsusszant a repkedő autók között, és átvette a vezetést.

Nagy bajban van azonban Ryan Blaney, aki már a verseny elején incidensbe keveredett, és emiatt jelenleg ő nem áll bejutó helyen a jövő héten kezdődő rájátszásra.

A baleset:

Mivel jelenleg 12:42 van Daytonában ezért nagy valószínűséggel még újra fogják indítani a versenyt, ha azonban ez nem történne meg, akkor Austin Dillon kerülne be a rájátszásba, Martin Truex Jr. mellett.

Austin Dillon így kerülte ki az ütközést

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.